Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρέμβαση ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Δ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ για τα σχολεία στο Αγναντερό

 

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Μουζακίου, Παρασκευή Ντούρβα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλειος Οικονόμου και ο τοπικός σύμβουλος Αγναντερού Αθανάσιος Καραντάνας, επισκεφθήκαμε τα σχολεία του Αγναντερού μια μέρα μετά τους επίσημους αγιασμούς, προκειμένου να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Η εικόνα που αντικρύσαμε στο Δημοτικό σχολείο είναι αποκαρδιωτική. Μας εξοργίζει για την αδιαφορία των υπευθύνων και μας θλίβει γιατί μικρά και αθώα παιδιά είναι αναγκασμένα να ζουν τη μισή τους ημέρα σε ένα άθλιο και επικίνδυνο για την υγεία και την σωματική τους ακεραιότητα κτήριο. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Οι τοίχοι είναι γεμάτοι βρωμιά, σοφάδες πεσμένοι, τα ηλεκτρικά καλώδια κρέμονται μέσα και έξω από το κτήριο, επικίνδυνα για ηλεκτροπληξία. Το ρεύμα κόβεται συνεχώς. Τα έπιπλα (γραφεία, καθίσματα κλπ) είναι παλιά και φθαρμένα. Στο γραφείο του διευθυντού υπάρχουν μόνο ράφια.

Η θέρμανση δεν επαρκεί και τον χειμώνα κρυώνουν.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, όπως διηγήθηκε ο διευθυντής άγνωστοι εισήλθαν νυχτερινές ώρες και έβαλαν φωτιά μέσα σε αίθουσα του σχολείου.

Έκπληξη μας προξένησαν οι μαρμάρινες πινακίδες. Η μία ενημερώνει τους εισερχόμενους μαθητές πως το σχολείο χτίστηκε τα έτη 1951-1952 με έρανο μαθητών από τη Δανία “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΕΝ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ” και η άλλη πως η νέα πτέρυγα του σχολείου εγκαινιάσθηκε στις 11-9-2006 “ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΠΥΡΟ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΖΙΤΡΟΥ”.

Είμαστε σίγουροι πως  κανένας δεν είναι υπερήφανος.

Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ είναι πως τόσο ο Δήμαρχος Μουζακίου Γεώργιος Κωτσός (εκπαιδευτικός στο επάγγελμα), ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δημήτριος Πάτας (δάσκαλος στο επάγγελμά) όσο και το Υπουργείο Παιδείας με όλους τους υπουργούς πρώην και νυν, η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καρδίτσας και όλοι οι υπεύθυνοι, επιτρέπουν ογδόντα (80) μαθητές να φοιτούν χωρίς ασφάλεια και υγιεινή σε ένα τέτοιο κτήριο εν έτη 2018.

Η διαμαρτυρία μας αυτή θα φθάσει σε κάθε αρμόδια δημόσια υπηρεσία προκειμένου οι μαθητές να μη βιώσουν άλλο χειμώνα σε τέτοιες συνθήκες.

Ο παιδικός σταθμός Αγναντερού επισκευάζεται και είναι άγνωστο και αβέβαιο πότε θα λειτουργήσει. Πέρασαν δώδεκα ημέρες και ακόμη δεν μπορεί να δεχθεί τα νήπια. Δεν νοιάζεται κανείς για τους εργαζόμενους γονείς που έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους γνωρίζοντας πως 1η Σεπτεμβρίου ανοίγουν όλοι οι παιδικοί σταθμοί. Η πρόεδρος, Δημοτική Σύμβουλος από τη Μαγούλα Ελένη Ρούσα, (εκπαιδευτικός στο επάγγελμα), αντί να φροντίσει για τις εργασίες το καλοκαίρι που ο σταθμός είναι κλειστός, έδωσε εντολή με απευθείας ανάθεση να γίνουν εργασίες ηλεκτρολογικές και υδραυλικές μέσα στον Σεπτέμβριο. Όπως διαπιστώσαμε έγιναν και ελαιοχρωματισμοί χωρίς ανάθεση!!!!! Ο αρμόδιος υπάλληλος δεν γνώριζε πόσο κόστισαν, ποιος έδωσε την εντολή, ποιος εργάσθηκε κλπ.

Ένα χάος που το πληρώνουν τα νήπια και οι γονείς.

Ελπίζουμε μετά την δημόσια παρέμβασή μας να γίνει επίσημη ενημέρωση για το πότε θα λειτουργήσει ο Παιδικός Σταθμός.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

a1

a2

a3

a4

a5

a7

a11

a12

a15

a16




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Δήμος Σοφάδων υποδέχεται τους ποδηλάτες της δράσης «κόκκινη κλωστή με τη ζωή δεμένη»

Next Article

Ο Δήμος Πύλης στην εκδήλωση «ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ»