Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρέμβαση Γ. Κωτσού στη σύσκεψη του ΕΒΕ Καρδίτσας για την επόμενη μέρα στο Ν. Καρδίτσας

kotsos epimelhthrio karditsas

Παρέμβαση Γ. Κωτσού στη σύσκεψη του ΕΒΕ Καρδίτσας για την επόμενη μέρα στο Ν. Καρδίτσας

Ο Γ. ΚΩΤΣΟΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Τις άμεσες προτεραιότητες για τη γρήγορη επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας που έχει υποστεί μπλάκ άουτ από το καταστροφικό πέρασμα του «Ιανού», υπογράμμισε ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός, στη σύσκεψη που συγκάλεσε το Σάββατο 26/9/2020 η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας για την επόμενη ημέρα στο Νομό μας.

Ειδικότερα, σε παρέμβασή του ο Βουλευτής επισήμανε ότι θα υπάρξει εισήγηση το 50% των προβλεπόμενων 8.000 ευρώ ως πρώτη αποζημίωση, να δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες σε όλες τις επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες κατοικιών που πλημμύρισαν με βάση την καταγραφή του συστήματος «Κοπέρνικος» ανά πλημυρισμένο δρόμο.

Επίσης, χαρακτήρισε πολύ σοβαρό το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε για αποζημίωση έως 70% των πλημμυροπαθών επιχειρηματιών.

Τόνισε δε για τους αγρότες και κτηνοτρόφους ότι ήδη καταβάλλονται προσπάθειες από την κυβέρνηση και τον ΕΛΓΑ, για απλοποίηση των διαδικασιών πιστοποίησης των ζημιών σε καλλιέργειες, εγκαταστάσεις, μηχανήματα και εξοπλισμό, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να δοθεί τώρα το 50% της αποζημίωσης που δικαιούνται και στη συνέχεια το υπόλοιπο ποσοστό, μόλις ολοκληρωθούν οι εκτιμήσεις.

Επιπλέον, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός επανέλαβε την πρόταση που κατέθεσε και στην πρόσφατη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για άμεση εκπόνηση Ειδικού Προγράμματος Αρωγής και Τοπικής Ανάπτυξης του Ν. Καρδίτσας,

Οι άξονές του μπορεί να είναι οι εξής:

1ον) Βελτίωση των ήδη υπαρχόντων και κατασκευή νέων βασικών περιβαλλοντικών υποδομών, ιδιαίτερα αυτών που αφορούν στη διαχείριση του υδάτινου δυναμικού της περιοχής, (φράγμα Μουζακίου, έργα Αχελώου, αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε κεντρικά ποτάμια όπως Πάμισος, Ενιπέας, Ιταλικός, Σοφαδίτης, Καλέντζης).

2ον) Υλοποίηση δράσεων βελτίωσης της επιχειρηματικότητας με έμφαση στις αστικές περιοχές όπως η πόλη της Καρδίτσας.

3ον) Λήψη μέτρων ανάπτυξης του αγροκτηνοτροφικού τομέα με γενναίες χρηματοδοτήσεις για μείωση του κόστους παραγωγής και βελτίωσης των παραγόμενων προϊόντων.

4ον) Υλοποίηση δράσεων πλήρους αξιοποίησης του τουριστικού και πολιτισμικού δυναμικού του Νομού.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κωτσός αντέκρουσε τις αιτιάσεις περί πλημμελούς ανταπόκρισης της κυβέρνησης απέναντι στις καταστροφές του «Ιανού», τονίζοντας πως πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό ήρθε στην Καρδίτσα αμέσως μετά την πλημμύρα.  Προηγουμένως, από το πρώτο 48ωρο είχαν πιστωθεί στους λογαριασμούς των πληγέντων Δήμων αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να καταβληθούν άμεσα οι πρώτες αποζημιώσεις. Ήδη ψηφίζεται σ/ν με υποστηρικτικές φορολογικές και εργασιακές διατάξεις, ειδικά για το Ν. Καρδίτσας και δόθηκε εντολή από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για προτεραιοποίηση ένταξης προτεινόμενων έργων από τους Δήμους του Νομού σε χρηματοδοτικά προγράμματα όπως το «Αντώνης Τρίτσης».




Total
0
Shares
Previous Article
Δ. Τρικκαίων: Τι ισχύει για τον αθλητισμό με βάση τα περιοριστικά μέτρα

Δ. Τρικκαίων: Τι ισχύει για τον αθλητισμό με βάση τα περιοριστικά μέτρα

Next Article
nosokomeio trikala

Ομάδα ψυχολόγων του ΓΝΤ για υποστήριξη στους Μουζακιώτες

Related Posts

Ελ. Τζανακούλη: Να συνταχτούμε με αυτούς που ασπάζονται τις προτάσεις μας - ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ – Η νέα παράταξη που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Διαβάστε περισσότερα

Ενωμένοι Θεσσαλοί: Ο Κουρέτας, το διαλειμματικό γεύμα και οι απευθείας αναθέσεις

Ενωμένοι Θεσσαλοί: Ο Κουρέτας, το διαλειμματικό γεύμα και οι απευθείας αναθέσεις Παρακολουθώντας σήμερα τον απολογισμό των πεπραγμένων του …