Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παρέμβαση Ασημίνας Σκόνδρα στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στο Νομό

skondra lukourentzos

Παρέμβαση Ασημίνας Σκόνδρα στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στο Νομό

Την ακριβή εικόνα της καταστροφής που υπέστησαν καλλιέργειες στο Νομό μας, περιέγραψε λεπτομερώς, η Βουλευτής Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ζήτησε, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των δηλώσεων από τους παραγωγούς, να προχωρήσουν τα συνεργεία των εκτιμητών, που απαρτίζονται από έμπειρους και καταρτισμένους γεωπόνους,  σε άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις, ώστε να δοθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.

Η κ. Σκόνδρα, εξήγησε πως η έντονη κακοκαιρία που έπληξε το Νομό μας, το απόγευμα της Κυριακής και η σφοδρή χαλαζόπτωση, που σημειώθηκε κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παλαμά, είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς, καλλιέργειες σε μεγάλη έκταση και συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες Φύλλου, Αμπελώνα, Ορφανών και Λεύκης ενώ εκτεταμένες ζημιές είχαμε και στις Τοπικές Κοινότητες της Μεταμόρφωσης και του Βλοχού.

Μάλιστα, όπως επισήμανε για την συγκεκριμένη περιοχή, είναι η τέταρτη φορά που πλήττεται από πλημμύρες και χαλαζοπτώσεις, σε μικρό χρονικό διάστημα. Γεγονός βέβαια για το οποίο η κ. Σκόνδρα κάθε φορά τον ενημέρωνε. Σε πολλές δε περιπτώσεις η ζημιά σε βαμβακοκαλλιέργειες, είναι ολοκληρωτική και μη αναστρέψιμη, τόνισε η Βουλευτής.

Επίσης νέες ζημιές, υπέστησαν καλλιέργειες καρπουζιών και πεπονιών, ενώ από την έντονη κακοκαιρία, ζημιές σημειώθηκαν σε καλλιέργειες της Τοπικής Κοινότητας  Προδρόμου του Δήμου Καρδίτσας.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, αφού την ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία και την άμεση ενημέρωση, είπε στη Βουλευτή ότι κλιμάκιο του Οργανισμού, θα μεταβεί τάχιστα στις πλειγήσσες περιοχές, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Από πλευράς του Οργανισμού, θα γίνει το καλύτερο δυνατό, ώστε οι παραγωγοί να αποζημιωθούν και γρήγορα και δίκαια.




Total
0
Shares
Previous Article
ΚΤΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Καρδίτσας

Next Article
skepseis topiki anaptiksi

Σκέψεις για την τοπική ανάπτυξη

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…