Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πανθεσσαλική Σύσκεψη φορέων Υγείας και Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ

Η Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΥΠΕ στη Λάρισα, το Σάββατο 9 Ιουλίου, με τη συμμετοχή του Πανθεσσαλικού Συντονιστικού Οργάνου ΣΥΡΙΖΑ Υγείας, των βουλευτών Θεσσαλίας κ. Σάκη Παπαδόπουλου (Συντονιστή της ΕΠΕΚΕ Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ), της κ. Χρυσούλας Κατσαβριά – Σιωροπούλου και του κ. Νίκου Παπαδόπουλου, του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστωρα Αντωνίου, της υποδιοικήτριας Αγγέλας Βαγενά καθώς και των Διοικητών του ΠΓΝ Λάρισας και των Γενικών Νοσοκομείων Θεσσαλίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν, κινήθηκαν στους εξής άξονες:

  1. Την ανάγκη άμεσης τοποθέτησης από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, των αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων, ώστε το έργο της ποιοτικής παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες να συνεχιστεί απρόσκοπτα.
  2. Την κάλυψη αναγκών των φορέων παροχής υγείας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό (προσλήψεις – μετακινήσεις – αποσπάσεις) προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία νευραλγικών τμημάτων όπως οι Μ.Ε.Θ.,  όσο και σε υγειονομικό και λοιπό υλικό, αναγκαίο για τη λειτουργία τους.
  3. Την Άρση της μεταβολής του καθεστώτος των μεταθέσεων και μετακινήσεων του προσωπικού καθώς και την παράταση παραμονής (στις νέες θέσεις) της μετακίνησης, των όσων ήδη μετακινήθηκαν.
  4. Την ορθή κατανομή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την κάλυψη όλων των Υγειονομικών μονάδων με τον απαραίτητο εξοπλισμό.
  5. Τις επί μέρους προτεραιότητες και ανάγκες των φορέων (προμήθειες – καθαριότητα – φαρμακευτικές δαπάνες – ειδικά τμήματα και η ανάπτυξή τους όπως είναι το ψυχιατρικό, το αιμοδυναμικό, το ογκολογικό, το οφθαλμολογικό κλπ.).
  6.  Την ορθή οργάνωση των εφημεριών  στις δομές δημόσιας υγείας της Θεσσαλίας , ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στη σύσκεψη, τέλος, συμφωνήθηκε η άμεση αντιμετώπιση των  προβλημάτων, η στενή παρακολούθηση των θεμάτων υγείας και η συνεχής αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε η σύγκληση παρόμοιων συσκέψεων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Πανθεσσαλικό  Συντονιστικό Όργανο ΣΥΡΙΖΑ Υγείας




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλίας

Next Article

Συντήρηση – λειτουργία σηράγγων οδικού δικτύου Ν. Τρικάλων

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…