Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παναγιώτης Πιλάτος: “Ευτυχώς πήραμε το έκτακτο επίδομα”

Το 2016 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας, έντονη οικονομική μετανάστευση, λουκέτα, ανεργία, φτώχεια δεν έχει τέλος η λίστα με τα προβλήματα, «όμως ευτυχώς είχαμε το έκτακτο επίδομα. ή εφάπαξ, η 13η σύνταξη πείτε το όπως θέλετε.»

Άνθρωποι στήθηκαν στα ATM και στις Τράπεζες για να πάρουν οι περισσότεροι που πληρούσαν το οικονομικό κριτήριο μόλις 420 ευρώ. Η κυβέρνηση υποστήριζε ότι με τη βοήθεια αυτή θα κινηθεί η αγορά & ότι είναι δική μας ευθύνη πως θα μοιράσουμε το πλεόνασμα, αίματος συμπληρώνω εγώ.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Πριν καταλάβουν οι συνταξιούχοι τι ακριβώς έχουν πάρει επιπλέον, τα χρήματα είχαν ήδη εξαφανισθεί.

Κ.Πρωθυπουργέ, Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α & των ΑΝ.ΕΛ δεν κινήθηκε καμία αγορά,  τα χρήματα πήγαν στα εγγόνια, στα βερεσέ φάρμακα, στο ρεύμα, στο νερό κτλ, δεν έκανα ρεβεγιόν, δεν ξόδεψαν σε ρούχα, σε λούσα, ίσως με ότι απέμεινε πήραν κάτι και για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, η αγορά γιοκ.

Το θλιβερό σε όλη αυτή την ιστορία, εκτός του διαμοιρασμού της υπάρχουσας φτώχειας είναι και η εξευτελιστική επιστολή προς τους εταίρους μας, όπου ουσιαστικά ζητάμε συγνώμη για τον τρόπο που χειριστήκαμε αυτό το πλεόνασμα.

Σας παραθέτω σε μετάφραση τα πιο εξευτελιστικά κομμάτια από την επιστολή Τσακαλώτου:

Για το έκτακτο βοήθημα: 

«είναι μια εφάπαξ πληρωμή και δεν υπάρχει πρόθεση να αποτελέσει μόνιμο κομμάτι της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, που τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή.» 

Για τον ΦΠΑ 

«Αναφορικά με την προσωρινή αναστολή του ΦΠΑ για επιλεγμένα νησιά του Αιγαίου, το μέτρο περιορίζεται μόνο στο 2017 και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου στον προϋπολογισμό του 2017»

Και το καλύτερο: 

«Αναγνωρίζω ότι μέτρα με δημοσιονομικές επιπτώσεις πρέπει να συζητούνται και να συμφωνούνται με τους θεσμούς, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών μας από το Μνημόνιο»

Ας κάνουμε εικόνα αν τη τελευταία παράγραφο την έγραφε άλλος υπουργός οικονομικών, από τις προηγούμενες διακυβερνήσεις, τι επεισόδια χάους θα είχαν δημιουργηθεί.

Και λίγο πριν φύγει το 2016, μετά από τόσα ψέμματα που φυτεύτηκαν στην Ελληνική Κοινωνία από τα 2 χρόνια ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ, δεν βρέθηκε ένας, ένας να βγει και να πει:

– ΝΑΙ σας ΕΙΠΑΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ, δεν είχαμε σχέδιο! Νοιαζόμαστε για την εξουσία και μόνο.

– Σας Ζητάμε ΣΥΓΝΩΜΗ! Γιατί παίξαμε στα ζάρια κυριολεκτικά με τη τύχη μιας ολόκληρης χώρας, από την καθαρή μας αρρωστημένη ιδεοληψία.

Θέλει ήθος πολύ εντός πολιτικής να πεις έχω κάνει λάθος, που να βρεθεί ήθος στην κυβερνητική πλειοψηφία…

Κλείνοντας μία ερώτηση έχω να απευθύνω στους κ.Παπαδόπουλο, κ.Δριτσέλη, κ.Σιμορέλη.

– Δεν Ντρέπεστε για τη πολιτική κατρακύλα και τα χυδαία πολιτικά ψεύδη της κυβέρνησής σας; ειλικρινά απορώ πως κοιτάζετε το βλέμμα των συμπολιτών σας.

Προφανώς και δεν περιμένω καμία απάντηση, θα είστε όλοι εντός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α & των ΑΝ.ΕΛ απασχολημένοι να προβάρετε τα νέα ψέμματα για τη χρονιά που έρχεται, μόνο που η δημαγωγία και ο λαϊκισμός έχει κοντά πόδια…και ο κόσμος όσο χάπατο που νομίζετε εσείς ότι είναι, μια, δυο μαθαίνει μετά, και από εδώ πήγαν και οι άλλοι…και για να μην ξεχνιόμαστε δεν σας είπε κανείς μπράβο από την κοινωνία για τα ψίχουλα που μοιράστηκαν, να το θυμάστε δεν σας είπε ούτε ένας μπράβο

Καλές Γιορτές

* Ο Πιλάτος Παναγιώτης είναι Υπεύθυνος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Νεολαίας του Ποταμιού




Total
0
Shares
Previous Article

Απογευματινό Συλλόγου Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνος

Next Article

Συνεχίζεται η Κινηματογραφική εβδομάδα με νέες ταινίες στην Καρδίτσα