Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παναγιώτα Βράντζα: «Ποινήν εκτίουν», Υπουργός και αγρότες

Ο πολύπαθος πρωτογενής τομέας, υπό την ηγεσία του αρίστου κ. Βορίδη, ζει ημέρες μεγάλης δόξας

«Ποινήν εκτίουν», Υπουργός και αγρότες

Ο πολύπαθος πρωτογενής τομέας, υπό την ηγεσία του αρίστου κ. Βορίδη, ζει ημέρες μεγάλης δόξας. Παρά το γεγονός ότι ο κ. υπουργός, σύμφωνα με δική του παραδοχή, δεν γνωρίζει το αντικείμενο του υπουργείου του και ότι, σχεδόν στο σύνολο των δημόσιων εμφανίσεών του ασχολείται με άλλα θέματα, δήλωσε ευθαρσώς, με τη δέουσα πάντα αυταρέσκεια και έπαρση, από το βήμα της βουλής, ότι «για αυτά που τον κατηγορούμε, θα έπρεπε να τον ευχαριστούμε»!

Είναι το δεύτερο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ, επί Νέας Δημοκρατίας. Το πρώτο, εκείνο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, θα μείνει στην ιστορία ως η μεγαλύτερη απόπειρα ενταφιασμού του συνεργατισμού στον αγροτικό τομέα. Το δεύτερο, αυτό της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού του αγροτικού τομέα, ήταν απλά κακό και αντιαναπτυξιακό.

Η προσέγγιση της «δεξιάς», και ειδικά όταν βάζουν το «χέρι τους» τα «ορφανά» της ΕΠΕΝ και του ΛΑΟΣ, είναι η γνωστή πελατειακή πρακτική και η εξυπηρέτηση συμφερόντων των ημετέρων.

Ο κ. υπουργός βρήκε επίσης την ευκαιρία να μας ενημερώσει, με τη γνωστή σιγουριά του, ότι η ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ, είναι για το καλό των αγροτών!

Βεβαίως, δεν κατάφερε ακόμη να υπολογίσει τη ζημιά των κτηνοτρόφων από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού αλλά και από τις κατευθυνόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών τη μεγάλη εβδομάδα. Αλλά κυρίως   από την έως σήμερα ανεπαρκέστατη πολιτική του δράση.

Όλοι συμφωνούμε με τη πάταξη των ελληνοποιήσεων και την αυστηροποίηση των ποινών για τους παραβάτες. Βασική προϋπόθεση όμως για τον εντοπισμό των παραβάσεων και των παραβατών είναι η ύπαρξη και το πλαίσιο λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών. Σε προγενέστερο, ανύποπτο χρόνο, ο υπουργός έχει εκφράσει τη βούλησή του για την ιδιωτικοποίηση και των ελεγκτικών μηχανισμών. Άρα, έπεται ενδιαφέρουσα συνέχεια!

Προφανώς ο πρωτογενής τομέας δεν έχει τίποτε να περιμένει από την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία εμμονικά, επιμένει στην ιδιωτικοποίηση των πάντων, με στόχο την εξυπηρέτηση «ημέτερων» επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ειδικότερα ο κ. Βορίδης, ο οποίος είναι προφανές ότι «ποινήν εκτίει» στο ΥΠΑΑΤ, δεν ξέρει δεν μπορεί και το χειρότερο, δεν θέλει να είναι χρήσιμος για τους ανθρώπους της παραγωγής.

Εύχομαι στον κ. Βορίδη να «απαλλαγεί» το συντομότερο από αυτό, το ξένο για αυτόν υπουργείο, ώστε ταυτόχρονα να απαλλαγούν και οι αγρότες από αυτόν.

Βράντζα Παναγιώτα – Κτηνίατρος

Πρ. Βουλευτής Ν. Καρδίτσας – ΣΥΡΙΖΑ




Total
0
Shares
Previous Article
kostas Manikas slide

Ετήσιο μνημόσυνο Κωνσταντίνου Μανίκα

Next Article

Δ. Παπακώστας: Ελπιδοφόρες δράσεις καινοτομίας & πολιτισμού στην ορεινή Αργιθέα