Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παιδικοί σταθμοί Δήμου Μουζακίου

Του Ηλία Μπάλλα


Καλή σχολική χρονιά στα παιδιά τους εκπαιδευτικούς και τους υπαλλήλους  των δύο παιδικών σταθμών , με συνεργασία ,ενεργή συμμετοχή όλων των μελών του ΝΠΔΔ και  διαφάνεια για μια καινούργια αρχή προς όφελος κυρίως των  παιδιών.

Από την εμπειρία μου σαν μέλος του ΝΠΔΔ πιστεύω ότι τώρα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πρέπει να γίνει μια  ειδική συνεδρίαση του ΝΠΔΔ  παρουσία των υπευθύνων των δύο παιδικών σταθμών για  να κατανοηθούν  ,να αναλυθούν  και να συζητηθούν  τα παρακάτω ερωτήματα που αφορούν τους δύο παιδικούς σταθμούς , έτσι ώστε  να δρομολογήσουν μέσα από την συνεργασία όλων των μελών με το προσωπικό (εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους )  την όσο το δυνατόν  καλύτερη λειτουργία των δύο παιδικών σταθμών  προς όφελος κυρίως των παιδιών και η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί ολόκληρη τη χρονιά . 

1.- Ποιος κάνει τις παραγγελίες των τροφίμων στους παιδικούς σταθμούς  , ποιος τις παραλαβές και τον έλεγχο τις ποιότητας.

2.- Αν υπάρχει εβδομαδιαίο πρόγραμμα σίτισης και ποιος  το καταρτίζει.

3.- Αν  καταγράφετε το κόστος των τροφίμων σε ημερησία βάσει  που καταναλώνονται και σε σχέση με τον πραγματικό ημερήσιο  αριθμό των παιδιών  και αν γνωρίζουμε το ημερήσιο  κόστος ανά παιδί. 

4.- Τι ακριβώς κάνουν οι υπάλληλοι του Δήμου που μετέχουν στις επιτροπές παραλαβής τροφίμων και παραλαβής υλικών και έργων που ορίζονται από το Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ..αν δηλαδή έχουν ουσιαστική συμμετοχή .

5.- Ποιος ελέγχει τις προϋποθέσεις  και εισηγείται  προκειμένου να εγγραφή ένα παιδί στον Παιδικό Σταθμό

6.- Αν οι υπεύθυνοι των δύο παιδικών σταθμών  ενημερώνουν εγγράφως το συμβούλιο του ΝΠΔΔ  για τις ανάγκες τους κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς  ,

α) σε κτιριακές εγκαταστάσεις , β) σε γραφική ύλη ,βιβλία γ) σε αναλώσιμα δ) σε συντηρήσεις ε)  σε παιχνίδια ζ) σε όργανα παιδικής χαράς  και σε οτιδήποτε άλλο χρειάζονται για την  καλύτερη λειτουργία των παιδικών σταθμών. 

Πιστεύω  το μέλος του ΝΠΔΔ  κ Αρης Γκαγκάς που έχει ασχοληθεί κατά το παρελθόν πολύ με τους παιδικούς σταθμούς με δική  του πρωτοβουλία σαν μέλος του ΝΠΠΔ και σαν εκπαιδευτικός  , η κ Λία Μπακλαβά που ζήτησε να ασχοληθεί και ο  πρόεδρος του Μουζακίου κ Νίκος Πούπης σε συνεργασία με την κ Πρόεδρο του ΝΠΔΔ  θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια  πολύ καλή ομάδα που θα είχε την ευθύνη της λειτουργίας των δύο παιδικών σταθμών με συνεργασία και διαφάνεια .

 Στην δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε πρέπει τα χρήματα της πατρίδα μας να αξιοποιούνται με το καλύτερο τρόπο προς όφελος των συμπολιτών μας. 

Ευχαριστώ

Μπάλλας Ηλίας

Μπάλλας   Ηλίας




Total
0
Shares
Previous Article

Σημαντικές ζημιές στο αγρόκτημα Αγναντερού

Next Article

Ορειβατική αποστολή στα Ινδικά Ιμαλάϊα

Related Posts