Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Παγκόσμια Ημέρα Μαθηματικών: Μαθη-μαγικά στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Μαθηματικών διοργανώθηκε στο 5ο Γυμνάσιο μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με στόχο να παρουσιαστεί στους μαθητές/τριες με συναρπαστικό, διαφορετικό και παιγνιώδη τρόπο ο θαυμαστός κόσμος της επιστήμης των Μαθηματικών.

Οι Μαθηματικοί του σχολείου κάλεσαν τον κ. Κωνσταντίνο Ταμπάκο, μαθηματικό εξειδικευμένο στο μαθηματικό παιχνίδι, για να αναλάβει την παρουσίαση. Ο κ Ταμπάκος έδειξε στους μαθητές/τριες της Γ΄τάξης με ειδικά διαμορφωμένο φύλλο εργασίας πώς να χρησιμοποιούν τη λογική και τη φαντασία τους στη λύση  διαφόρων προβλημάτων και να αναπτύσσουν κριτική και αφαιρετική σκέψη. Ένα από τα προβλήματα που τέθηκε στους μαθητές ήταν και ο διάσημος Μαθηματικός γρίφος «Οι γέφυρες του Königsberg».

Οι μαθητές/τριες απασχολήθηκαν δημιουργικά και ευχάριστα, εξασκήθηκαν σε μαθηματικές έννοιες με έναν διαφορετικό τρόπο και τέλος τα Μαθηματικά έγιναν μια ευχάριστη ενασχόληση αφού είχαν έντονα την παιγνιώδη διάσταση.

Το 5ο Γυμνάσιο ευχαριστεί πολύ τον κ. Ταμπάκο γιατί έδωσε τη δυνατότητα και την ευκαιρία στους μαθητές/τριες να δράσουν και να αλληλεπιδράσουν μέσα σε ένα νέο πλαίσιο αναπτύσσοντας και κατακτώντας νέες δεξιότητες.

5o gimnasio trikalon 002

5o gimnasio trikalon 003

5o gimnasio trikalon 004

5o gimnasio trikalon 006

5o gimnasio trikalon 007

5o gimnasio trikalon 009

 




Total
0
Shares
Previous Article

Διευρυμένη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Next Article

«Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»: Ενεργοποιείται εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα