Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

“Παίρνει μπροστά” το αντλιοστάσιο στην Καρδιτσομάγουλα

Κωστής Νούσιος: «Δίνουμε λύσεις ενόψει της δύσκολης αρδευτικής περιόδου»
antliostasio karditsomagoula

“Παίρνει μπροστά” το αντλιοστάσιο στην Καρδιτσομάγουλα

Κωστής Νούσιος: «Δίνουμε λύσεις ενόψει της δύσκολης αρδευτικής περιόδου»

Ένα έργο που θα δώσει λύση στο πρόβλημα άρδευσης σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στα Δ.Δ Καρδιτσομάγουλας, Προαστίου, Αγίας Τριάδας και περιοχών του πρώην Δήμου Σελλάνων, θα υλοποιήσει άμεσα η Π.Ε Καρδίτσας. Πρόκειται για το αντλιοστάσιο της Καρδιτσομάγουλας, το οποίο δεν λειτουργούσε εδώ και μια πενταετία περίπου, αφού είχε υποστεί βανδαλισμούς και φθορές.

Σύντομα όμως και αφού γίνουν οι απαραίτητες εργασίες (τοποθέτηση νέου μετασχηματιστή, καλωδίων κ.α), θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία.

Αν και ο αρχικός ρόλος του αντλιοστασίου ήταν αντιπλημμυρικός, ωστόσο μετατράπηκε σε έργο υποβοήθησης της άρδευσης. Κι αυτό διότι παρά το γεγονός ότι οι καλλιέργειες στις παραπάνω περιοχές αρδεύονται και από άλλους υδάτινους πόρους (Μέγας, δίκτυο ΤΟΕΒ κλπ), η λειτουργία του αντλιοστασίου είναι αυτή που θα εξασφαλίσει την ομαλή ροή του νερού στα καταληκτικά σημεία άρδευσης.

«Δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, καθώς οι αγρότες των περιοχών που καλύπτει το αντλιοστάσιο της Καρδιτσομάγουλας δεν θα ανησυχούν πλέον, για την απρόσκοπτη και συνεχή ροή του νερού ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία. Ικανοποιούμε έτσι άμεσα το αίτημα εκατοντάδων καλλιεργητών της περιοχής, όπως αυτό εκφράστηκε από τον πρόεδρο του Δ.Δ Καρδιτσομάγουλας προς την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Καρδίτσας, ενόψει μάλιστα των αυξημένων αναγκών την νέα καλλιεργητική περίοδο», τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος.

Επεσήμανε δε ότι «είναι πάγια η θέση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, να υλοποιούμε στοχευμένες μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στο αρδευτικό δίκτυο της Π.Ε Καρδίτσας, με στόχο την διευκόλυνση όσο το δυνατόν περισσότερων καλλιεργητών».

Π.Ε Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
astynomia koronoios slide

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων στη Θεσσαλία

Next Article
lappas spyros vouli

Το Αντι-Περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της Ν.Δ.