Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πέφτει η αυλαία στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μουσικής στο Μουζάκι!!

34ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

8ΗΔΙΕΘΝΗΣ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ 

Σήμερα ΣΑΒΒΑΤΟ 16  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  στις 8:00 μ.μ. στο «MOUZAKI PALACE HOTEL»

            Ολοκληρώνεται σήμερα  Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στις 8:00 μ.μ.  η 8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, κορυφαίου φεστιβαλικού θεσμού του Νομού, στο «MOUZAKI PALACE HOTEL» με εννέα (9) καταπληκτικές χορωδίες που θα προσφέρουν μια ανεπανάληπτη βραδιά στους ακροατές.

            Πέφτει σήμερα η αυλαία της 8ης Διεθνής Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών με μια μαγευτική μουσική βραδιά που αναμένεται να απολαύσουν οι πολυπληθείς ακροατές στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του«MOUZAKI PALACE HOTEL».

             Ειδικά απόψε συμμετέχουν καταπληκτικές χορωδίες πολύ υψηλού επιπέδου, με γνωστούς και καταξιωμένους διευθυντές χορωδιών που αναμένεται να προσφέρουν ένα μεγάλο φινάλε.

            Για δέκα επτά  (17) ημέρες η καρδιά της Σχολικής Χορωδιακής Μουσικής χτυπάει στο νομό της Καρδίτσας. Καθηγητές Μουσικής, Διευθυντές Σχολείων, παιδιά Δημοτικών, Γυμνασίων και  Λυκείων δίνουν ζωή σε ένα Θεσμό, που είναι ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός Θεσμός του είδους και άρχισε στις 31 Μαρτίου και ολοκληρώνεται σήμερα  16 Απριλίου 2016.

 Νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες, συμμετέχουν σε έναν γιγάντιο μουσικό θεσμό, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και  δίνουν ζωή σε ένα Θεσμό, που είναι ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός Θεσμός του είδους και τελεί υπό τη καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών πρόκειται για ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που αγγίζει την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό της περιοχής και της Ελλάδος. Είναι ένας μοναδικός θεσμός με τον οποίο γίνεται ουσιαστική αισθητική παρέμβαση στην ουσία της Καλλιτεχνικής Αγωγής και Παιδείας.

Μακριά από λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού, τα Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών αποτελούν μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, με πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία και με μεγάλη τουριστική προβολή της περιοχής και της χώρας μας, αφού είναι ο μοναδικός θεσμός του είδους  που υπάρχει στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Στόχος της διοργάνωσης  είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν  να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς  του εξωτερικού.

Η 8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες, Carlo Gesualdo (1566-1613) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Giovanni Paiseillo (1740-1816), για τα 450 χρόνια από τη γέννηση του, Johan Jacob Froberger (1616-1667) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του και Jean Francois Rameau (1716-1777) για τα 300 χρόνια από τη γέννησή του.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν) να αντιπροσωπεύσουν την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Μουσικών του Castellammare di Stabia (Νάπολι) Ιταλίας και στον Χορωδιακό Διαγωνισμό του NOVISAD (ΣΕΡΒΙΑ).

17η ΗΜΕΡΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 16/4/2016-ΩΡΑ 8:00 μ.μ. στο CONCERT HALL «MOUZAKI PALACE HOTEL»

Σήμερα ΣΑΒΒΑΤΟ 16/4/2016-ΩΡΑ 8:00 μ.μ. το πρόγραμμα, έχει ως εξής:

  1. Χορωδία 4ου Αθηναγόρειου Δημοτικού και Δημοτικού Αλεπούς Κέρκυρας υπό τη διεύθυνση της Πέλης Κοντογούρη
  2. Παιδική Χορωδία 4ου και 15ου Δημοτικού Καλαμαριάς υπό τη διεύθυνση του Καμπάνη Σαμαρά
  3. Χορωδία Δημοτικού Καναλιών Κέρκυρας υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Καλλιαρίδου
  4. Χορωδία 5ου Δημοτικού Μεγάρων υπό τη διεύθυνση της Αικατερίνης Αβραμίδου
  5. Προπαρασκευαστική Χορωδία Μουσικού Σχολείου Πάτρας (Chorus Artistic) υπό τη διεύθυνση της Αρετούσας Νικολοπούλου
  6. Χορωδία 27ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων υπό τη διεύθυνση της Ειρήνης Ντούση
  7. Χορωδία 1ου Δημοτικού Παλαιοκάστρου υπό τη διεύθυνση της Άλκηστις Τόγια
  8. Παιδική Χορωδία 1ου Γυμνασίου Τούμπας υπό τη διεύθυνση της  Βασιλικής Κατσούκα
  9. Χορωδία Μουσικού Σχολείου Ιλίου υπό τη διεύθυνση της Αγγελικής Ρεκούμη και της Σοφίας Καλπάκα

Κοινό Έργο: «ΜΟΙΡΟΛΟΙ» του Θεόδωρου Αντωνίου

 Διευθύνει ο Νίκος Ευθυμιάδης.

Το πρόγραμμα παρουσιάζουν η Ντέμη Καρδιτσιώτη και η Λίλα Αγγέλη.

Στα πλαίσια της Διοργάνωσης υλοποιείται Έκθεση του Εικαστικού Ομίλου Καρδίτσας στο «MOUZAKI PALACE HOTEL» με θέμα την «Αγνή και Γλυκύτατη Παιδική Φωνή» ως κραυγή αγωνίας και ικεσίας, ως έκκληση για Ειρήνη, Αξιοπρέπεια, και την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Συμμετέχουν πολλοί Καρδιτσιώτες ζωγράφοι με εξαιρετικούς πίνακες. 

Η 8η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας, του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Μουζακίου (Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού-Αθλητισμού-Νεότητος), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Festival-Karditsas-1 Festival-Karditsas-2




Total
0
Shares
Previous Article

Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων της Λαμίας στο στάδιο της Καρδίτσας

Next Article

Συμβαίνει τώρα στη ΝΟΔΕ