Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πέρα από κάθε προσδοκία ο χειμερινός χορός των Οξυωτών

xoros aksiotes

 

     Ο χορός, που  διοργανώθηκε από το Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Οξυάς, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 16-2-2018, στο κέντρο ΕΝΑΣΤΡΟΝ και ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών, που τόσο εξαιτίας των δυσμενών συγκυριών όσο και εξαιτίας των πολλών θανάτων συγχωριανών τους, παρουσιάζονταν ιδιαίτερα συγκρατημένοι για την προσέλευση του κόσμου.

     Οξυώτες και οι φίλοι του χωριού της Οξυάς, ωστόσο, έδωσαν και πάλι μαζικά παρόν στην εκδήλωση, η οποία, με τη στήριξη και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, στέφθηκε γι’ ακόμα μία φορά από απόλυτη επιτυχία.

     Η παραδοσιακή ορχήστρα, που με μεράκι και προσοχή επέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, με στόχο τόσο τη διασκέδαση όσο και το σεβασμό στην παράδοση του χωριού και του τόπου, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Αυγέρη, Στέλιο Ευαγγελάκη και Δέσποινα Καρά στο τραγούδι, το Νίκο Τζουκόπουλο στο κλαρίνο, το Μανώλη Καραβίδα στο βιολί, τον Περικλή Ζήση στην κιθάρα και το Χρήστο Λέκο στα κρουστά, κράτησε αμείωτο το κέφι και τη διασκέδαση του κόσμου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

     Στην εκδήλωση εμφανίστηκαν και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, (παιδικά και ενηλίκων), που με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Αθηνάς Σιδέρη παρουσίασαν χορούς και τραγούδια της πατρίδας μας. (Πρόβες και εγγραφές πραγματοποιούνται στο χώρο της πρώην ΔΟΥ Μουζακίου – άνωθεν του καφέ happy – κάθε Τετάρτη απόγευμα, και από ώρα 05 : 00 μέχρι και 07:30).

    Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε η Γραμματέας του Συλλόγου κα Εύη Τρίμμη – Πάτα, με τον πρόεδρο του Συλλόγου κο Γιώργο Δ. Καραβίδα ν’ απευθύνει σύντομο χαιρετισμό για λογαριασμό όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καλωσορίζοντας όλους τους παραβρισκόμενους. Ο ίδιος αναφέρθηκε με απόλυτη συντομία στο έργο του Συλλόγου, που τον καταξιώνει στην κορυφή των πολιτιστικών δράσεων στην περιοχή και στο Δήμο, και ευχαρίστησε τους Οξυώτες και τους φίλους του χωριού της Οξυάς για τη στήριξή τους.

    Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μουζακίου κος Κωτσός, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Μουζακίου και εκ νέου υποψήφια Δήμαρχος Μουζακίου κα Παρ.  Ντούρβα, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Μουζακίου κος Θεοφ. Στάθης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Μουζακίου κος Αθ. Καρύδας, αντιδήμαρχοι του Δήμου Μουζακίου και λοιποί δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι για το Δήμο, την Περιφέρεια, κ.λ.π., ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Οξυάς κος Λάμπρος Ευθυμίου, ο τοπικός σύμβουλος Οξυάς κος Κων/νος Χ. Γκέκας, πρόεδροι λοιπών τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων Οξυωτών από Αθήνα και Ν. Αγχίαλο καθώς και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της περιοχής. Όλους τους παραπάνω ευχαρίστησε η Γραμματέας του Συλλόγου, γνωστοποιώντας στο κοινό την παρουσία τους κατά την παρουσίαση του προγράμματος της εκδήλωσης ενώ για συντομία χρόνου αποφεύχθηκαν τόσο οι ομιλίες όσο και ο συνηθισμένος χορός του Διοικητικού Συμβουλίου και των επίσημων προσκεκλημένων κατά την έναρξη της εκδήλωσης.

    Άλλη μια εκδήλωση, λοιπόν, από το Σύλλογο της Οξυάς, που άφησε άπαντες ικανοποιημένους, προβάλλοντας το Σύλλογο και το χωριό της Οξυάς. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί δημόσια και γι’ ακόμα μία φορά όλους όσους παραβρέθηκαν, εργάστηκαν ή με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, τον επιχειρηματικό κόσμο του Μουζακίου, του Μαυροματίου, της Πύλης καθώς και των πόλεων Τρικάλων και Καρδίτσας, τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αλλά και το κέντρο «ΕΝΑΣΤΡΟΝ» για την άψογη εξυπηρέτηση.

Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός

Σύλλογος Οξυάς «το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας




Total
0
Shares
Previous Article
Ευχαριστήριο Γ.Σ. Μουζακίου στη Σχολή Οδηγών Κωνσταντίνου Καπούλα

Ευχαριστήριο Γ.Σ. Μουζακίου στη Σχολή Οδηγών Κωνσταντίνου Καπούλα

Next Article

Υλοποίηση Προγράμματος «Προληπτικού Ελέγχου» στο Δήμο Πύλης