Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πάρτι στον Ληθαίο και μέριμνα για πεζούς – ποδηλάτες

party lithaios slide

 Μαθητές/τριες από Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσιο των Τρικάλων ήταν οι πρώτοι που απόλαυσαν την «παραλία» στον Ληθαίο ποταμό. Με ένα πάρτι που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων (στη διάρκεια της 4ης ημέρας των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας), οι ξαπλώστρες και ο χορός συνδυάστηκαν με τη μουσική των Stray Waves. Το νεανικό τοπικό συγκρότημα ενθουσίασες μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικούς από το 9ο Γυμνάσιο και τα 1ο, 2ο, 33ο Δημοτικά Σχολεία της πόλης. Αλλοι ξάπλωναν με φόντο τον Ληθαίο, άλλοι χόρευαν, άλλοι ξέφευγαν από τη σχολική δραστηριότητα, με μια άλλη δραστηριότητα, επίσης σημαντική: το διάλειμμα και τη διασκέδαση.

Την ίδια ώρα, μαθητές/τριες από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων τοποθετούσαν τις νέες πινακίδες τουριστικής; σήμανσης που δημιούργησε ο Δήμος Τρικκαίων. Σε μια διαδρομή από την κεντρική γέφυρα και μέσω Μουσείου Τσιτσάνη, στον Μύλο Ματσόπουλου, οι πινακίδες προσφέρουν μια διαδρομή που ανά σημείο, με τη βοήθεια των QR Marks, παραπέμπουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων για πρόσθετες πληροφορίες (www.trikalacity.gr).

Και, βεβαίως, η Εβδομάδα Κινητικότητας συνεχίζεται με τα πολύ χρήσιμα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου σε μαθητές/τρεις Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, τα μικρά παιδιά μαθαίνουν πώς να κινούνται με ασφάλεια στην πόλη με ποδήλατο, σεβόμενοι τους πεζούς και τον ΚΟΚ.

Οι δράσεις συνεχίζονται την Παρασκευή με:

8:30-13:00

  • Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου σε μαθητές/τριες Γ’ και Δ’ τάξεων Δημοτικών Σχολείων και απονομή διπλωμάτων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
  • Διαμόρφωση «παραλίας» στην όχθη του Ληθαίου επί της οδού Αμαλίας με διάφορα happenings εντός και εκτός του ποταμού με τη συμμετοχή μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μαθήματα rafting με την Trekking Hellas.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

party lithaios7 1

party lithaios8 1

podilata1

podilata2




Total
0
Shares
Previous Article
evdomada kinikotitas Karditsa slide

Πανελλαδική η απήχηση των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Next Article
sylipsi viasmo

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Σύλληψη ατόμου για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών

Related Posts