Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Δήμο Τρικκαίων

Τους κανόνες της ορθής οδηγικής συμπεριφοράς ως στοιχείο της βιώσιμης κινητικότητας, έμαθαν και φέτος εκατοντάδες μαθητές στα Τρίκαλα. Ο Δήμος Τρικκαίων λειτουργεί Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, το οποίο συμβάλλει στον στόχο για τη βελτίωση της κυκλοφοριακής συμπεριφοράς όλων. Ετσι, πάνω από 500 μαθητές των Τρικάλων, από Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια, αλλά και από οργανώσεις, διδάχθηκαν τη φετινή σχολική χρονιά (2015 – 2016) τους τρόπους εφαρμογής του ΚΟΚ, τον ίδιο τον ΚΟΚ, στην πράξη.

Το Πάρκο έχει ως στόχο τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών από τη μικρή ηλικία, ως προς τον τρόπο λειτουργίας του καθενός στην πόλη. Τήρηση των κανόνων του Κώδικα και σεβασμός στον πεζό και τον ποδηλάτη, είναι οι πρωταρχικοί στόχοι για τον Δήμο, προκειμένου να εδραιωθεί η Παιδεία και στην κοινωνική συμπεριφορά.

Το Πάρκο έχει και πρόσθετο ρόλο: τον περασμένο Σεπτέμβριο, υλοποιήθηκε πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης, από το Ινστιτούτο Ασφαλούς Οδήγησης Πάνος Μυλωνάς. Το πρόγραμμα εντάχθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, οι δράσεις για τις οποίες έφεραν τον Δήμο Τρικκαίων στις 10 ευρωπαϊκές πόλεις για τη βιώσιμη κινητικότητα.

Το τελευταίο διάστημα, το Πάρκο έχει δεχθεί και παρεμβάσεις αναμόρφωσης σε διάφορα σημεία, κυρίως ως προς τη βαφή των σημάνσεων εντός των δρόμων και θα υποδεχθεί ξανά τους μαθητές από την επόμενη σχολική χρονιά.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

parko1

parko2




Total
0
Shares
Previous Article

Εγκαινιάστηκαν τρία νέα κτίρια για το ΤΕΙ Θεσσαλίας

Next Article

Μια παιδική χαρά πλήρως πιστοποιημένη αποκτά ο Δήμος Τρικκαίων