Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Υπουργός Εσωτερικών στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία

Nanos Theodorikakos Plastira

 Το Δήμο  Λίμνης Πλαστήρα επισκέφθηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Πλαστήρα στη σύσκεψη που έγινε στο Δήμο Καρδίτσας υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

 Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Νάνο και τους αντιδημάρχους Βασιλική Ξηροφώτου, Στέφανου Τσιαμαντά και Απόστουλο Θέο, επισκέφθηκαν κοινότητες του Δήμου και είδαν επί τόπου τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία.

Ο υπουργός είδε από κοντά τις εικόνες καταστροφής και αναγνώρισε τις έκτακτες ανάγκες του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, οι οποίες αρχικά είχαν υποτιμηθεί ως προς το εύρος και το κόστος αποκατάστασης.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση ανταπόκριση  και ζήτησε αναλογικά δίκαιη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των οδικών και άλλων δημοτικών δικτύων με προτεραιότητα τα οδικά δίκτυα,  ύδρευση, αποχέτευση, κλπ.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 

Τα προβλήματα λίμνης Πλαστήρα που ανέκυψαν από την πρόσφατη θεομηνία είχε την ευκαιρία να αναδείξει ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα,  τα οποία έθεσε στον πρωθυπουργό, τόσο στην ομιλία του, όσο και με ενημερωτικό υπόμνημα που κατέθεσε στον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς που ήταν στη συνάντηση.

Μεταξύ των άλλων ο δήμαρχος τόνισε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον πολίτη με άμεση στηριξη των πληγέντων και ειδικά των επιχειρήσεων και των αγροτών.

Ζήτησε έκτακτη χρηματοδότηση σε όλους τους δήμους αναλογικά με τις ανάγκες τους, για το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα θα απαιτηθούν  κατ’ ελάχιστον 6.000.000 ευρώ για άρση καταπτώσεων, κατασκευή υποδομών και αποκατάσταση δρόμων, τοίχων, κλπ. Σε 12 χωριά και 15 αναγνωρισμένους οικισμούς με 5.000 χιλιόμετρα εσωτερικής και αγροτικής οδοποιϊας.

Ένταξη έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» των δήμων σε έκτακτη ανάγκη, κατά προτεραιότητα αυτά των κατεστραμμένων δικτύων και υποδομών, όπως είναι η αγροτική οδοποία, τα υδρευτικά και αρδευτικά δίκτυα, κ.α.

Ενίσχυση με πόρους των πληγέντων Δήμων από Ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως για παράδειγμα η άμεση αύξηση των πόρων στο πρόγραμμα  Leader 2015 – 2022 για το Νομό Καρδίτσας. 

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ

Μετά την απόφαση κήρυξης του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας  και την απόφαση του ΥΠΕΣ, για επιχορήγηση δήμων της χώρας για την υλοποίηση προγράμματος Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό την χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές, ο  δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα συγκρότησε επιτροπή από υπηρεσιακούς παράγοντες για να αξιολογήσει τις αιτήσεις δημοτών που έχει πληγεί η κύρια κατοικία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα χορηγείται ενίσχυση 600 ευρώ για κάθε νοικοκυριό που έχει καταστραφεί η οικοσκευή, επιπλέον 600 ευρώ στις πολύτεκνες οικογένειες και επιπλέον 600 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας ΑΜΕΑ.

Παρέχεται επίσης μέχρι 6.000 ευρώ ενίσχυση για επισκευή ή αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας οικίας, μετά από εκτίμηση της επιτροπής.

Καλούνται οι πληγέντες δημότες λίμνης Πλαστήρα στην κύρια κατοικία, να προσέλθουν στο Δήμο για να κάνουν την αίτηση για να αξιολογηθεί από την αρμόδια επιτροπή.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

Αίτηση του ενδιαφερομένου που παρέχεται από το Δήμο.

Δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους, για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης, μισθωμένης, ή παραχωρημένης κατοικίας.

Βεβαιώσεις πολυτεκνίας ή ΑΜΕΑ που θα δηλωθούν.

Ανάλογα δικαιολογητικά απαιτούνται για την επισκευή κύριας κατοικίας.

Καλούνται οι πληγέντες να καταθέσουν άμεσα αιτήσεις στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, προκειμένου να επισκεφθεί η Επιτροπή για να αξιολογήσει τις ζημιές.




Total
0
Shares
Previous Article
Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στη νέα γέφυρα Μουζακίου (video)

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στη νέα γέφυρα Μουζακίου (video)

Next Article
ethelontes

Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν Δήμος Τρικκαίων και Εθελοντές Τρικάλων για τους πληγέντες Δήμους