Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

 Ο Σ.Π.ΟΡ.Τ. στον Καλόγερο – απέναντι από τον θρόνο του Δία

Ανάβαση στον Όλυμπο πραγματοποίησε ο Σύλλογος Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων
Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Καλόγερος - απέναντι από τον θρόνο του Δία

 

Ανάβαση στον Όλυμπο και συγκεκριμένα στην κορυφή Καλόγερος υψομέτρου 2701 μέτρων πραγματοποίησε ο Σύλλογος Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων (Σ.Π.ΟΡ.Τ.) την 23 Ιουνίου 2019 με συμμετοχή 6 μελών. Την προηγουμένη ξεκινήσαμε από Τρίκαλα και διανυκτερεύσαμε εντός σκηνών στην τοποθεσία Πριόνια, σε απόσταση 17 χλμ. από το Λιτόχωρο και σε υψόμετρο 1100 μ. Στα Πριόνια, όπου υπάρχει και μια μικρή ταβέρνα διανυκτερεύουν πολλοί, Έλληνες και ξένοι και από εκεί ξεκινούν πολλές ομάδες για τις κορυφές, οι οποίες δεσπόζουν του περίφημου Οροπεδίου των Μουσών στα 2800 μ. με την υψηλότερη, τον Μύτικα (2917 μ.).

Η 23 Ιουνίου ήταν μια μεγάλη ημέρα. Η ομάδα ξύπνησε την 05.30 και την 06.30 άρχισε η ανάβαση. Η κορυφή Καλόγερος, στην οποία δεν είχαμε ανέβει άλλη φορά προσεγγίζεται από μονοπάτι το οποίο στρίβει ανατολικά από ένα συγκεκριμένο σημείο του καθεαυτού μονοπατιού που οδηγεί στο Οροπέδιο. Ο Ανατολικός Όλυμπος δεν προτιμάται συνήθως από τους ορειβάτες και ελάχιστοι ανεβαίνουν τον Καλόγερο και την δίδυμη κορυφή Πάγος. Η διαδρομή μας ακολούθησε την κανονική οδό μέσα από δάση οξυάς και κωνοφόρων σε καλογραμμένο μονοπάτι και σε περιβάλλον απίστευτης ομορφιάς, κλασικά ολυμπικό. Σε υψόμετρο 1800 μ. η διαδρομή διακλαδώνεται σε ανατολική, η οποία οδηγεί στον Καλόγερο μέσω της τοποθεσίας Λιβαδάκι και η δυτική, η οποία είναι πιο απότομη, αλλά συντομότερη. Η ομάδα, προκειμένου να αποκτήσει σφαιρική εμπειρία της πρωτόγνωρης για μας περιοχής, προτίμησε την δυτική πλευρά και μετά από ώρες σκληρότατης ανάβασης υπό τον ήλιο την 11.30 ευρέθη στην κορυφή Καλόγερος, υψ. 2701 μ., μια από τις πιο απομεμακρυσμένες , δύσκολες, αλλά και σημαντικότερες κορυφές του Ολύμπου.

Μετά τις καθιερωμένες φωτογραφίσεις την 11.50 άρχισε η διαδικασία της κατάβασης. Πριν φθάσουμε στην τοποθεσία Λιβαδάκι, όπου υπάρχει δεξαμενή, είχαμε την ευχάριστη συνάντηση με ομάδα 6 αγριοκάτσικων, ενδημικού και απολύτως προστατευμένου είδους του Ολύμπου, τα οποία αρνήθηκαν την φωτογράφιση και ετράπησαν σε φυγή. Η ομάδα έφθασε στα Πριόνια την 17.00, συμπληρώνοντας δεκάμισυ ώρες πορείας, κουρασμένοι πλην ευτυχείς για την ορειβατική επιτυχία, η οποία μέχρι στιγμής ήταν η μεγαλύτερη του Συλλόγου μας για εφέτος και ακολούθως επιστρέψαμε στα Τρίκαλα.

Ο γράφων εκφράζει για μια ακόμη φορά τα συγχαρητήριά του στους συντρόφους του Μάριο, Δημήτρη, Δημήτρη, Στέργιο και Μάκη που τον ακολούθησαν στην δύσκολη αυτή διαδρομή και τους υπόσχεται μια ακόμη δυσκολότερη στην περιοχή του Ολύμπου για το επόμενο έτος, έχων εμπιστοσύνη σ’ αυτούς. Εκφράζει δημοσίως επίσης την υπερηφάνειά του διότι ανήκει σ’ αυτόν τον Σύλλογο, τον οποίον θεωρεί ως το καμάρι των Τρικάλων, δεδομένου ότι αυτός κάνει τα δυσκολότερα και πλέον σκληροπυρηνικά πράγματα και δραστηριότητες από όλους τους άλλους Συλλόγους, ασχέτως καιρικών ή άλλων συνθηκών, αποδεικνύοντας σε όλους με τον καλύτερο τρόπο ότι ακόμη και σε εποχές ασθενικές και παρηκμασμένες, το ανθρώπινο πνεύμα είναι ακόμη ζωντανό. 


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ Σ.Π.ΟΡ.Τ.

Την Κυριακή 30/6 θα συμμετάσχουμε στην 2η κοινή Θεσσαλική πορεία της χρονιάς, που θα γίνει στο Πολυδένδρι του Μαυροβουνίου με οργανωτή σύλλογο την «Υπαίθριο Ζωή» Λάρισας. Πληροφορίες για τις δραστηριότητές μας μπορείτε να πάρετε από τα γραφεία του συλλόγου – Ομήρου 6, κάθε βράδυ Παρασκευής από τις 9 έως τις 10.  Η διεύθυνση της ιστοσελίδας μας είναι: www.trikalasport.gr και στο τηλέφωνό μας 2431072077.

Olimpos sport 1

Olimpos sport 2

Olimpos sport 3

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Καλόγερος - απέναντι από τον θρόνο του Δία




Total
0
Shares
Previous Article
Όρια και μετάλλια για την ΑΚΑΚ & τον ΑΣΚ Ολυμπιακό στα «27α Ιπποκράτεια»

Όρια και μετάλλια για την ΑΚΑΚ & τον ΑΣΚ Ολυμπιακό στα «27α Ιπποκράτεια»

Next Article
Μουζάκι: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Θουκυδίδειου Τουρνουά Ποδοσφαίρου

Μουζάκι: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Θουκυδίδειου Τουρνουά Ποδοσφαίρου