Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Σ.Π.ΟΡ.Τ. στην Όσσα (Κίσσαβος)

.

 Κυριακή 18/3/2018 και ο Σ.Π.ΟΡ.Τ  ήταν παρών  και στην πρώτη Πανθεσσαλική πορεία συλλόγων για το έτος 2018, η οποία οργανώθηκε από την Υπαίθρια Ζωή Λάρισας (Υ.Ζ. Λάρισας) και τον Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας (ΕΟΣ Λάρισας) και ξεκινά από το χωριό Ανατολή του Δήμου Αγιάς (960μ) έως την κορυφή του Κισσάβου (1978μ). Το χωριό αποτελεί έναν από τους έξι παραδοσιακούς οικισμούς του νομού και το παλιό του όνομα είναι Σελίτσανη.

Η ώρα εκκίνησης της πορείας ήταν στις 09:00π.μ. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη παρά τον άστατο καιρό. Ξεκινήσαμε την ορειβατική διαδρομή που αποτελεί τμήμα του εθνικού μονοπατιού Ο2.Από το χωριό έως την κορυφή με επιστροφή, είναι μήκους περίπου 17χλμ (2×8,5),ενώ υπήρχε και η επιλογή μικρότερης διαδρομής μέχρι την περιοχή “Τράπεζος” 13χλμ (2×6,5) .

Το μονοπάτι καλά σηματοδοτημένο, ξεκινάει με χαμηλή βλάστηση και θάμνους από το χωριό έως περίπου τη θέση “Τράπεζος”(1400μ.) για να δώσει τη σκυτάλη σε έλατα και οξιές και καταλήγοντας στον κώνο της κορυφής ο οποίος είναι γυμνός από βλάστηση. Επίσης αξιοσημείωτο είναι το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που είναι χτισμένο ακριβώς στην κορυφή του Κισσάβου.

Επιστρέφοντας προς το χωριό, ο Κίσσαβος τα βρήκε άλλη μια φορά με τον γερο-Όλυμπο, και μας έδειξε την πιο ωραία του πλευρά, με ηλιοφάνεια και υπέροχη θέα, κλείνοντάς μας το μάτι για την επόμενη φορά που θα τον επισκεφτούμε.

Πριν αναχωρήσουμε ευχαριστημένοι από την πλατεία του χωριού, δώσαμε το επόμενο

ραντεβού μας με τους υπόλοιπους συλλόγους Καρδίτσας, Λάρισας και Βόλου στις 03/06/2018 στον Βόλο αυτή τη φορά.


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου 24-25/3 προβλέπει ανάβαση στο Βελούχι. Σε περίπτωση κακοκαιρίας, θα προγραμματίσουμε μια κοντινότερη διαδρομή.

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου – Ομήρου 6, κάθε βράδυ Παρασκευής από τις 9 έως τις 10.  Η διεύθυνση της ιστοσελίδας μας είναι: www.trikalasport.gr και στο τηλέφωνό μας 2431072077.




Total
0
Shares
Previous Article

Για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού – 22 Μαρτίου

Next Article

Αλλαγή ώρας: Πότε και γιατί αλλάζει η ώρα