Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Τρικάλων & η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων έκοψαν τις πίτες τους

 

Την Κυριακή 28/1/2018 ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής (ΣΦΜΤ) και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων (ΣΟΝΤ), κατά τη διάρκεια μουσικής εκδήλωσης στο GALLERY Art Hotel, ἐκοψαν τις παραδοσιακές πρωτοχρονιάτικες πίτες τους με παρουσία πλήθους μελών του Συλλόγου και φίλων της μουσικής με τις οικογένειές τους. Εκ μέρους του Δήμου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Λάππας και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Έφη Λεβἐντη. Η κοπή της πίτας έγινε από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βούλα Παπαντώνη, η οποία μίλησε σύντομα για την εξέλιξη της ΣΟΝΤ και για την αναμενόμενη από τον Δήμο κατασκευή ενός νέου πολιτιστικού κτηρίου που θα φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις και μουσική βιβλιοθήκη στα Τρίκαλα, ιδέα-όραμα και πρόταση του ΣΦΜΤ.

Η εκδήλωση είχε δύο μέρη: 

α) Την  καθιερωμένη κοπή της πίτας του Συλλόγου και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, ὀπου το φλουρί του Συλλόγου έπεσε στην Αντιδήμαρχο κ. Έφη Λεβέντη και το φλουρί της Ορχήστρας κέρδισε κατόπιν κλήρωσης το μέλος της Μαρία Καραγιάννη.

β) Η ΣΟΝΤ έπαιξε γνωστά παλιά κομμάτια και τρία μέλη της έπαιξαν κομμάτια για δύο σαξόφωνα και βιολί, η Χριστίνα Μπαλλά, η Μαρίνα Ήλη και η Χριστίνα Λιάκου, αντίστοιχα. Στη συνέχεια, η Ορχήστρα των μικρών μας φίλων δοκίμασε, επεξεργάστηκε, έμαθε και τελικά έπαιξε, παρουσία – και με την ενθουσιώδη τραγουδιστική συμμετοχή του φιλόμουσου κοινού της, ένα τελείως νέο κομμάτι, δείχνοντας έτσι τον τρόπο που εργάζεται και δημιουργεί! Τέλος, ο Μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης, αφού αναφέρθηκε στον προγραμματισμό της ΣΟΝΤ, ανακοίνωσε ότι το προσεχές ρεπερτόριο της Ορχήστρας θα περιλαμβάνει μουσική από κινηματογραφικές ταινίες και μιούζικαλς, ως και από παλιές Ελληνικές οπερέττες.

Μετά από περίπου δύο ώρες μουσικής απόλαυσης, όλοι έφυγαν τραγουδώντας και ικανοποιημένοι από την επιτυχία της εκδήλωσης!

Εκ του Δ.Σ του ΣΦΜΤ

bfa1b53c26e181fef2d0a743a9bf5de0

f63700ca5a59273f428d9ae2222a8b28




Total
0
Shares
Previous Article

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 6,3 εκατ. ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

Next Article

Αποκριάτικος χορός για μικρούς & μεγάλους την Τσικνοπέμπτη 8/2

Related Posts

theologis stefanos karditsa
Διαβάστε περισσότερα

Απάντηση του αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας κ. Στεφ. Θεολόγη σε ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας περί θεματικών πάρκων

Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη απάντηση του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας