Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Σύλλογος Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων από τον οικισμό «Σπίτια» Μεσοχώρας έως τη Γλύστρα

“Χατζή” – Διάσχιση από «Σπίτια» Μεσοχώρας μέχρι Γλύστρα

Στο ετήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του, ο Σύλλογος Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων έχει ορίσει τη διάσχιση από τον οικισμό «Σπίτια» Μεσοχώρας  έως τη Γλύστρα, διάρκειας 7,5 ωρών, με  βαθμό μέτριας δυσκολίας και συνολικής απόστασης 14,5 χμ. Προκαθορισμένη συνάντηση Κυριακή πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό και ώρα αναχώρησης 7.00 π.μ.

Στις 9.00 π.μ. της Κυριακής ήδη η ομάδα είναι έτοιμη. Πιστοί στο ραντεβού μας ξεκινάμε την πορεία από τα «Σπίτια» (υψ.1150 μ.) τον μικρό οικισμό της Μεσοχώρας  με τους δύο μόνιμους φιλόξενους κατοίκους, τις κυρίες Βασιλική και Ελένη, οι οποίες μας καλωσορίζουν και μας ξεπροβοδίζουν όπως τον παλιό καλό καιρό.

Ακολουθώντας τη ράχη φθάνουμε στη «Μαλόραχη» (υψ. 1335 μ.)  και στη συνέχεια στη θέση «Μορτζούλα». Το μονοπάτι είναι σηματοδοτημένο από τον Σύλλογό μας. Στη συνέχεια φτάνουμε στη θέση με την ταμπέλα ανάγλυφης αποτύπωσης του βουνού. Λίγο  πιο πάνω καταγράφουμε την παρουσία μας στο βιβλίο εντυπώσεων  κάτω από την κορυφή «Χατζή». Διαλογικά αποφασίζουμε να παρακάμψουμε την κορυφή «Χατζή» (υψ. 2.038μ.), αφού άλλωστε δεν προβλεπόταν.

Chatzi 15

Τραβερσάρουμε για τον αυχένα Αλαμάνου- Βρωμερής. Το τοπίο αλπικό. Άγρια ομορφιά. Απομονωμένος γκρίζος πέτρινος όγκος διάσπαρτος με πολύχρωμα αγρολούλουδα. Δέος και θαυμασμός. Με την  παρατήρηση των λουλουδιών, δίνουμε μια άλλη διάσταση στη πεζοπορική μας διαδρομή και συμπληρώνουμε με αυτόν τον τρόπο την εμπειρία μας και τις γνώσεις  στην κατανόηση του κόσμου που μας περιβάλλει.

Χωρίς καλά να το αντιληφθούμε σε υποομάδες κατακτούμε τις κορυφές Αλαμάνος (υψ. 1875 μ.), Βρωμερή (υψ. 1945 μ.), Τρύπα. Η θέα από τον “εξώστη” είναι αρκετή και μας αποζημιώνει. Θεοδώριανα, Μυρόφυλλο, Αχελώος, Τζουμέρκα, Μεσούντα, Κοκκινόλακος, Αμβρακικός κόλπος,  Λευκάδα, Άγραφα, Καράβα, Ντελιδήμι, Γαλάτσι, όρη Βάλτου.

Τα σύννεφα συμμαχούν και μας δροσίζουν , αλλά ταυτόχρονα μας προειδοποιούν για την επικείμενη καταιγίδα. Γρήγορη και απότομη κατάβαση και ανάβαση προς τον αυχένα κάτω από τη «Βρωμερή». Επανασύνταξη για την επιστροφή. Ξεπερνούμε τα δύσκολα σημεία  του παλιού μονοπατιού εν μέσω καταρρακτώδους βροχής. Οι αντιξοότητες της ανάβασης και της κατάβασης ξυπνούν το μυαλό και το σώμα μας και εγγυώνται τόσο τη συνεργασία τους, όσο και τη μεταξύ μας συνεργασία.

Καταλήγουμε στον αυχένα του Προφήτη Ηλία. Από εκεί πεζοπορούμε στον δασικό δρόμο  με νεροφαγώματα κατά μήκος και παράλληλα. Φθάνουμε στα  έρημα δρομάκια του χωριού της  Γλύστρας, όπου μας περιμένει ο καλός μας φίλος από το χωριό Κορυφή, Ευάγγελος Χονδρός,  με υπομονή και ανιδιοτέλεια και μας μεταφέρει στο σημείο εκκίνησης . Τον ευχαριστούμε πολύ.

Η ορειβασία δεν εξαντλείται στο πάτημα μιας κορυφής…

Chatzi 21

Τα νέα του Συλλόγου

Την Κυριακή 15/05 θα ανέβουμε στο Καπ Γκρας (υψ. 1930μ.) με εκκίνηση από την Κρανιά. Συνδιοργάνωση με τον ΕΟΣ Βελβεντού. Πορεία μέτριας δυσκολίας. Ώρες ανάβασης: 3

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες μας μπορείτε να πάρετε κάθε Παρασκευή στα γραφεία του Συλλόγου – Ομήρου 5 (κάτω από το ΚΑΠΗ) ή στο τηλέφωνο 24310 72077.

Πληροφορίες και υλικό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας www.trikalasport.gr και στο facebook .

Chatzi 13

Chatzi 41

Chatzi 36




Total
0
Shares
Previous Article

Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας

Next Article

Τα υδατοδρόμια και τα υδροπλάνα υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής

Related Posts

sport agrafa dermatas
Διαβάστε περισσότερα

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Στα Άγραφα και πάλι Δύσκολο το πρωινό της Κυριακής για τον Κρυάκουρα. Ο βαρύς  καιρός με τα…
Maravas stratos
Διαβάστε περισσότερα

Νέος Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαγεωργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης Κωνσταντίνο Μαράβα

Νέος Διοικητής της ΣΜΥ Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαγεωργίου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πύλης Κωνσταντίνο Μαράβα Εθιμοτυπική επίσκεψη είχε το…