Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής «Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» στο «ΣΕΡΓΙΑΝΙ»

syllogos thesalon fylhs 3

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΦΥΛΗΣ «Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ»

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

19-20-21 ΜΑΪΟΥ 2019 – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ

«ΣΕΡΓΙΑΝΙ – ΕΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ»

Κάθε χρόνο ο Σύλλογός μας συμμετέχει στις καθιερωμένες εκδηλώσεις του Δήμου Φυλής προς τιμήν των πολιούχων της πόλης Κωνσταντίνου και Ελένης. Έτσι και φέτος, την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, θελήσαμε να μεταφερθούμε σε μια άλλη εποχή όπου κυριαρχούσε έντονα το Καραγκούνικο στοιχείο.

Στο Σεργιάνι, το οποίο ήταν και το θέμα της εκδήλωσής και που αποτελούσε την επίσημη έξοδο των γυναικών παντρεμένων και ανύπαντρων, συμμετέχουν τραγουδιστικά μόνο γυναίκες και οι άνδρες μπαίνουν στο χορό μαζί με την ορχήστρα για να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στη γιορτή. Όλοι οι χορευτές με επικεφαλής την δασκάλα μας κα Δέσποινα Γερμόλα, ανταποκριθήκαμε επάξια σε όσα μας μετέδωσε κατά τη διάρκεια των πολύμηνων μαθημάτων με γνώμονα πάντοτε την αγάπη που έχουμε όλοι μας για την παράδοση.

Η ανιδιοτέλεια είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο και ειδικά όταν πρόκειται για κάτι αέναο μεν ουσιώδες δε… Η ανιδιοτέλεια σε ότι αφορά εμάς είναι η δική μας συμμετοχή και προσφορά στο κομμάτι του πολιτισμού, αυτό της παράδοσης και προϋποθέτει κυρίως ένα πράγμα: την προσήλωση – συγκέντρωση για την επίτευξη του στόχου. Διότι, μόνο αν είσαι σωστά προετοιμασμένος μπορείς όταν ανέβεις πάνω στη σκηνή να ευχαριστηθείς το κάθε λεπτό και την κάθε στιγμή που θα βρίσκεσαι εκεί, καθώς η επίτευξη του στόχου φέρνει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε όλοι όσοι συμμετέχουμε. Ποιο είναι αυτό; Να εκπροσωπούμε κάθε φορά και επάξια την ιστορική περιοχή την Θεσσαλίας!!

Να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογός μας διέθετε και περίπτερο όπου και προέβαλλε θεσσαλικά στοιχεία προσελκύοντας και τις τρεις μέρες που διήρκησαν οι εκδηλώσεις, Θεσσαλούς και φίλους με κέρασμα το παραδοσιακό μας τσίπουρο. Και του χρόνου να είμαστε καλά, να δώσουμε το παρών, παρουσιάζοντας όπως κάθε χρόνο, κάτι διαφορετικό και άκρως παραδοσιακό!

Μπορείτε να δείτε ένα μέρος από την παρουσίασή μας εδώ: https://youtu.be/ol6KVsHfvts

syllogos thesalon fylhs 1

syllogos thesalon fylhs 2

 

syllogos thesalon fylhs 3

syllogos thesalon fylhs 4

syllogos thesalon fylhs 5




Total
0
Shares
Previous Article
pagkosmia hmera podhlatoy

Νέος ποδηλατόδρομος στα Τρίκαλα: Μουσείο Τσιτσάνη - Πάρκο Αη Γιώργη

Next Article
Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Κοιλάδα του Αχελώου

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Κοιλάδα του Αχελώου