Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων στις εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου

 

Ο Σύλλογος Αργιθεατών με το χορευτικό ενηλίκων και με τις γνήσιες παραδοσιακές στολές συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων

Στις 2-12-2018 αργά το απόγευμα υποδεχθήκαμε με σεβασμό, αγάπη και ευλάβεια την ιστορική και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σπηλιώτισσας Αργιθέας –Αγράφων

Το μοναστήρι είναι κτισμένο σε μια προεξοχή του βράχου σε υψόμετρο 900 μ. και μοιάζει σαν αετοφωλιά. Μόλις ο προσκυνητής επισκέπτης πατήσει το πόδι του σ’ αυτό το μνημείο κυριεύεται από το πρωτοφανή θρησκευτικό δέος.

Η  Μεγαλόχαρη διάλεξε για κατοικία της τα άγια χώματα της ΑΡΓΙΘΕΑΣ και είναι η ανίκητη ελπίδα για πολλόύς ανθρώπους. Είναι ο φάρος της Αργιθέας..!!!!

Επίσης με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθος κόσμου γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου, ανήμερα της γιορτής του. Στη συνέχεια ακολούθησε λιτανεία των ιερών εικόνων στην κεντρική πλατεία.

Και σ’ αυτή την εκδήλωση συνόδευσε τις εικόνες του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Σπηλιάς και ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων.

Βοήθειά μας !!! με τις ευλογίες του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Έλλη Τσιρογιάννη

Πρόεδρος Αργιθεατών Τρικάλων

Αντιπρόεδρος Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων

d0ab82cd3b3ca09cfdd4bcb700e4decf

P1010095

P1010124




Total
0
Shares
Previous Article

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Καρδίτσας “σκοράρει” για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου

Next Article

Η Π.Ε.Δ. τίμησε 63 Τρικαλινούς αιρετούς άρχοντες της αυτοδιοίκησης!!!

Related Posts