Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες

Για τη κυβέρνηση της Αριστεράς, η αγροτική οικονομία ήταν και θα συνεχίσει να είναι το κλειδί για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας.

Προς αυτή τη κατεύθυνση :
• Προστατεύουμε το αγροτικό εισόδημα από την ασυδοσία της αγοράς: καταπολεμώντας τις ενδοομιλικές συναλλαγές από τις εταιρείες των γεωργικών εφοδίων
• Ελέγχοντας τις παράνομες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις, τις εναρμονισμένες πρακτικές και τις υπερτιμολογήσεις
• Θεσπίζοντας και τηρώντας αυστηρά χρονικά όρια αποπληρωμής των παραγωγών

Ενισχύουμε τη διαπραγματευτική δύναμη των αγροτών, μικραίνοντας την αλυσίδα παραγωγών – καταναλωτών με την στήριξη συνεργατικών σχημάτων και με τη θεσμοθέτηση αγορών παραγωγών και τοπικών δικτύων παραγωγών – καταναλωτών.

Αναδιοργανώνουμε τις δημόσιες υπηρεσίες και τους φορείς αγροτικής πολιτικής, σ ’ένα ενιαίο, συνεκτικό και χωρίς γραφειοκρατία σύνολο, που θα παρέχει συμβουλευτικές, εκπαιδευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες προς τους αγρότες.

Ενισχύουμε την διατροφική επάρκεια της χώρας με συγκεκριμένα κλαδικά σχέδια αύξηση της παραγωγής αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα και μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των αγροτικών προιόντων.

ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:
• Ακόμα και στο θέμα της νέας φορολογικής επιβάρυνσης, «μεροληπτούμε» υπέρ των πραγματικών καλλιεργητών, των – κατά κύριο επάγγελμα- αγροτών
• Στηρίζουμε και ενδυναμώνουμε, με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, συνεταιριστικές δομές και ομάδες αγροτών
• Επιδιώκουμε διαρκώς την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, προς όφελος των μικρομεσαίων παραγωγών της χώρας μας.
• Εφαρμόζουμε εγκαίρως το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014- 2020, με παρεμβάσεις προς στήριξη της απασχόλησης και του αγροτικού εισοδήματος
• Παίρνουμε πρόσθετα καινοτόμα μέτρα πολιτικής: θεσμοθέτηση τράπεζας Γενετικού υλικού και διατήρησης εγχώριων ποικιλιών, κατοχύρωση εθνικού Συστήματος Πιστοποιημένης Ποιότητας αγροτικών προϊόντων, που ακολουθούν αντίστοιχα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, οι αγρότες:
Αποφασίζουν με το χέρι στη καρδιά και το μυαλό στο αύριο.
Αποφασίζουν ποιος στάθηκε, στέκεται, και θα σταθεί όρθιος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
17/9/2015




Total
0
Shares
Previous Article

Παρεμβάσεις ύψους 4,3 εκ. ευρώ σε 49 λιμάνια της χώρας

Next Article

Ολοκληρώθηκε η συντήρηση του οδικού δικτύου στον άξονα Καρδίτσας – Μουζάκι στο ύψος της Δρακότρυπας