Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο ΣΠΟΡΤ στην κορυφή Πιτσιλού της Τριγγίας

 

Η ΛΕΥΚΗ ΕΡΗΜΟΣ

Όταν το λευκό απλώνεται από τη μια άκρη του κάδρου έως την άλλη. Όταν οι λεπτομέρειες χάνονται και σημεία αναφοράς είναι μόνο τα ίχνη μας στο χιόνι. Όταν φτάσει και ο τελευταίος της ομάδας στον προορισμό μας, εκεί που το χιόνι σωρεύεται στο άκρο της κορυφογραμμής σχηματίζοντας τεράστιες κορνίζες. Εκεί που ο άνεμος με τον οίστρο του καλλιτέχνη δημιουργεί. Σχήματα και μορφές, παράξενα, μοναδικά. Με υλικό το χιόνι φτιάχνει κυματισμούς και θίνες. Παράφορο ξέσπασμα ή σοφά μελετημένο έργο; Άναυδοι στέκουμε αντίκρυ στην απόλυτη ομορφιά.

Πως μεταμορφώνει ο χειμώνας το συνηθισμένο ορεινό τοπίο σε έργο τέχνης και πόσο τυχεροί εμείς που βρεθήκαμε εδώ, σε μια μέρα ευλογημένη. Στο κολωνάκι της κορφής με το αστείο όνομα Πιτσιλού, της βορειότερης του τεράστιου όγκου της Τριγγίας.

Τι και αν προηγήθηκε τετράωρη μάχη με το χιόνι που στοιβάζεται μέτρα ολόκληρα πάνω στο σώμα του βουνού, και αν ο ιδρώτας μούσκεψε τα κορμιά μας, και αν φτάσαμε ξέπνοοι μέχρι εδώ. Στο έσχατο όριο της ομορφιάς. Πέρα από αυτό, κανένας δεν μπορεί να αντέξει.




Total
0
Shares
Previous Article

To Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕOΝΗ εντυπωσίασε με τη γεύση του στην 23η Διεθνή Έκθεση GULFOOD 2018 στο DUBAI

Next Article

Συνεδριάζει το ΔΣ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας