Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο Μαυρομάτι

γράφει ο Ηλίας Μπάλλας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ Προκόπης Παυλόπουλος στο Μαυρομάτι του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας στις 2 Μαΐου 2016 για της κορυφαίες εκδηλώσεις ΤΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ 2016

Το Ελληνικό κράτος όρισε με κάθε επισημότητα την 23η Απριλίου επέτειος του θανάτου του Αρχιστράτηγου της επανάστασης Γεωργίου Καραισκάκη, ημέρα εορτασμών εις μνήμη του, στον τόπο γέννησης του στο Μαυρομάτι του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσης.

Και αυτό επισημοποιήθηκε με το Βασιλικό διάταγμα με αριθ 712/16.8.1966 και με το υπ άριθ 196 ΦΕΚ/5.9.1966 του Υπουργού Εσωτερικών Φωκ.Ζαίμη. Είχε προηγηθεί το έτος 1927 από το Υπουργείο Εσωτερικών ειδική επιτροπή για τον τόπο που γεννήθηκε ο ήρωας Γεώργιος Καραϊσκάκης, η οποία τελικά αποφάνθηκε με επίσημη ανακοίνωση της ότι το Μαυρομάτι Καρδίτσας αποτελεί την γενέτειρα του μεγάλου αγωνιστή.

Την εκδήλωση αυτή μνήμης του ήρωα Γεωργίου Καρασκάκη είχαμε υποχρέωση σαν Δήμος Μουζακίου να την αναδείξουμε σε εκδήλωση Πανελληνίου ενδιαφέροντος και αυτό σαν μέλος του ΝΠΔΔ του Δήμου Μουζακίου το είχα ζητήσει και έχει καταγραφεί στα πρακτικά του συμβουλίου με νο 9 στις 9/6/2015 και στα πρακτικά του συμβούλιο νο 3 στις 30.3.2016 θεωρώντας πάντα ότι οι εκδηλώσεις αυτές δεν μπορούσαν να έχουν τοπικό χαρακτήρα και δεν μπορούσαν να είναι προσωπική υπόθεση.

Περάσανε 14 χρόνια από την επίσκεψη του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας κ Κωστή Στεφανόπουλο στην εκδήλωση αυτή στο Μαυρομάτι και φέτος είναι πάρα πολύ σημαντικό που η εκδήλωση αυτή μνήμης του ήρωα μας θα γίνει ξανά με κάθε επισημότητα και με πανελλήνιο ενδιαφέρον στο Μαυρομάτι, παρουσία του ανώτατου άρχοντα του Ελληνικού Κράτους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλο στις 2 Μαΐου.

Εύχομαι του χρόνου οι εκδηλώσεις αυτές να πλαισιωθούν και από ένα μεγάλο μουσικό γεγονός στην πλατεία του Μαυροματίου δίπλα στο άγαλμα του ήρωα και αν είναι εφικτό να παρουσιαστεί από καταξιωμένους τραγουδιστές, ορχήστρα και χορωδία, το έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι” σε ποίηση Διονύση Σολομού ένα έργο που αντανακλά διαχρονικά τα αιτήματα της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας και προσδίδει με την ποιότητα του τιμή και αξία στο Ιστορικό γεγονός, που τιμούμε και εορτάζουμε στον Δήμο μας.

Σίγουρα η παρουσία καταξιωμένων χορευτικών συγκροτημάτων στην εκδήλωση αυτή από διάφορα μέρη της πατρίδα μας είναι απαραίτητη για τον Πανελλήνιο χαρακτήρα της εκδήλωσης, αλλά θα πρέπει παράλληλα και έχουμε υποχρέωση θα έλεγα να αναδείξουμε και την δική μας πλούσια τοπική παράδοση και ιστορία με τα σημαντικά χορευτικά του Δήμου μας, που επίσης θεωρώ απαραίτητη την συμμετοχή τους στην εκδήλωση αυτή.

Θα ήθελα να ενημερώσω τον φίλο Αντιδήμαρχο κ. Γκινή Νώντα που είμαι σίγουρος ότι δεν γνωρίζει, ότι πέρυσι ο πρόεδρος του Συλλόγου Οξυωτών Νέας Αγχιάλου κ Καραβίδας Ηλίας ζήτησε να παρουσιαστεί το χορευτικό του Συλλόγου του στην εκδήλωση μνήμης του ήρωα μας στο Μαυρομάτι, ένα καταξιωμένο χορευτικό με παρουσία σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, ενημέρωσα την πρόεδρο του ΝΠΔΔ και η απάντηση του Προέδρου του Συλλόγου Μαυροματίου ήταν όπως με ενημέρωσε η κ. Πρόεδρος ότι δεν μπορούσε να γίνει αυτό φέτος, αλλά θα το είχε υπ΄όψιν του ο κ. Πρόεδρος για του χρόνου και βέβαια ούτε φέτος έγινε αυτό φίλε Νώντα, αν και το ζήτησαν.

Και τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι ο Πανελλήνιος χαρακτήρας των εκδηλώσεων του Απριλίου και τέλος Ιουνίου απαιτεί πολύ καλή προετοιμασία και πραγματική συνεργασία του κ Δημάρχου Μουζακίου και του Δημοτικού Συμβουλίου, του ΝΠΔΔ, των θεσμικών παραγόντων του Μαυροματίου, (κ.κ Δημοτικούς Συμβούλους, κ. Πρόεδρο και τοπικό Συμβούλιο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Μαυροματίου και Μαυροματιανούς που ασχολήθηκαν χρόνια με τα Καραισκάκεια) με τον κ. Περιφερειάρχη, τον κ. Αντιπαριφερειάρχη, κ. Δήμαρχο Καρδίτσας και την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας.

Μπάλλας Ηλίας
Μπάλλας Ηλίας



Total
0
Shares
Previous Article

Ψήφισμα του Δ.Σ. Καρδίτσας για τον αδόκητο θάνατο του Γεωργίου Χαντζοπλάκη

Next Article

Συλλυπητήρια δήλωση του κ. Τσιάρα για την κοίμηση του Επισκόπου Ρεντίνης Μακαριστού Σεραφείμ

Related Posts