Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

“Ο προπονητής στον οποίο υποκλίθηκε ο Δώνης”

maggos

Αυτός ο τίτλος ήταν που έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση στα 2,5 χρόνια παρουσίας του Γιάννη Μάγγου στον Ο.Φ.Ι [Όμιλος Φιλάθλων Ιεράπετρας].

Ήταν μετά τον αγώνα Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΟ. Ένα γκολ του Καμπετσή στο τέλος «έγραψε» το 2-2 και έσωσε τους πράσινους από την ήττα από μία ομάδα που ελάχιστοι από τους 300 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο την ήξεραν. Ο καλύτερος Έλληνας προπονητής Γιώργος Δώνης απένειμε τα εύσημα στον συνάδελφό του τονίζοντας ότι του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η τακτική και ο τρόπος που η Κρητική ομάδα «έχτιζε» το παιχνίδι από την άμυνά της. Με το «παράσημο» αυτό να είναι το μεγαλύτερο ο 36χρονος τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν πριν από μικρό χρονικό διάστημα από τον Ο.Φ.Ι και τώρα που ξεκουράζεται μπορεί να αναλύσει με «καθαρό μυαλό» την σημαντική αυτή εμπειρία.

Όλα τα ωραία, έχουν ένα τέλος. Είναι ένας σημαντικός κανόνας στην ζωή μας και το Ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Τα 2,5 χρόνια στην Ιεράπετρα με έκαναν καλύτερο προπονητή. Έδωσα και πήρα πολλά σε μία ομάδα που με πίστεψε από την αρχή. Υπήρξαν πολλές επιτυχίες, το αγωνιστικό επίπεδο ανέβηκε αισθητά και οι φίλαθλοι αγκάλιασαν την προσπάθεια.

Όμως οι απόψεις δεν μπορεί πάντα να είναι οι ίδιες. Έτσι η διαφορά «φιλοσοφίας» δεν μπορούσε παρά να οδηγήσει σε λύση της συνεργασίας. Με τον καλύτερο τρόπο. Άλλωστε το τόνισα πολλές φορές φεύγοντας το «επανιδείν» και όχι το «αντίο».

Οι επιλογές ενός προπονητή είναι σημαντικές για το μέλλον του. Σίγουρα κανένας δεν θέλει να μένει άνεργος αλλά και η αξιοποίηση των προτάσεων βοηθάει στην εξέλιξη της καριέρας του. Υπήρξαν ομάδες που ήρθαν σε επαφή μαζί μου αλλά παρά το γεγονός ότι τους ευχαρίστησα για την προτίμησή τους δεν επέλεξα κάποια.

Μέσα στο 2020 μέσα στους στόχους το πτυχίο ΟΥΕΦΑ ΠΡΟ. Ο Προπονητής πρέπει πάντα να ενημερώνεται και το σύγχρονο Ποδόσφαιρο «τρέχει» με …διαστημική ταχύτητα. Για να το παρακολουθήσει κανείς χρειάζεται χωρίς υπερβολή… καλή φυσική κατάσταση.

Φυσικά η ΑΣΑ αποτελεί πάντα ένα σημαντικό κομμάτι της προπονητικής μου καριέρας αλλά και της ζωή μου. Δεν είναι δυνατόν να μην παρακολουθώ την πορεία της. Πότε θα επιστρέψει στο προσκήνιο; Μόνο όταν φτάσει σε επαγγελματική κατηγορία.

Το όνομα και η «βαριά» της φανέλα αυτό επιτάσσει. Πάντως το Τοπικό Ποδόσφαιρο στην Καρδίτσα έχει παρουσιάσει βήματα προόδου και παρακολουθώ επίσης την σημαντική εξέλιξη της γενέτειράς μου Μαγούλας που έχει έναν ταλαντούχο νεαρό τεχνικό τον Κώστα Νταβουλιάκο.

Πρέπει οι παράγοντες να δίνουν ευκαιρίες σε νέους προπονητές. Όχι γιατί δεν χρειάζεται η εμπειρία αλλά διότι όσες ομάδες τους πίστεψαν διαπίστωσαν την αξία τους. Όπως του Φεράντο στο ΝΠΣ και του Σίμου στον ΟΦΗ.

Κάθε νέα χρονιά αποτελεί μία πρόκληση για όλους. Να πραγματοποιήσουμε ένα μικρό ή μεγάλο όνειρο. Το Ποδόσφαιρο μοιάζει πολύ με την ζωή. Θέλουν και τα δύο «δράση». Περισσότερο ρίσκο.

ΥΓΕΙΑ και ΕΥΤΥΧΙΑ σε όλους…

KarditsaSport.gr




Total
0
Shares
Previous Article
gouri

Ανακοίνωση του Προέδρου Μαγουλίτσας Κώστα Σπανού

Next Article
aem1

ΑΕ Μουζακίου -ΠΑΣ Αργιθέας- ΑΟ Μαγούλας: Αγωνιστικών υποχρεώσεων..συνέχεια

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…