Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) στο Κατάχλωρο

     Μια ακόμη πετυχημένη ανάβαση πραγματοποίησαν πάνω από τριάντα μέλη και οι φίλοι όλων των ηλικιών του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) στο όρος Κατάχλωρο (Ταμάσιον Όρος η αρχαιοελληνική ονομασία του), μεταξύ Ανάβρας και Κέδρου.

     Παρά το χαμηλό υψόμετρο, αυτό το βουνό επιφυλάσσει στον πεζοπόρο όμορφες αέρινες διαδρομές με θέα στον Θεσσαλικό κάμπο από τη μια και την λίμνη Σμοκόβου και τους ορεινούς όγκους των ανατολικών Αγράφων από την άλλη.

     Το μονοπάτι με κωδικό «Ζ16» πρωτοκαθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε από τον ΕΟΣΚ το 2013 και ο σύλλογος επέστρεψε αρκετές φορές για να ολοκληρώσει την σήμανση. Σήμερα προσφέρεται για όλους τους πεζοπόρους.

     Αφετηρία το προαύλιο του ναού της κοίμησης της Θεοτόκου, στον περιφερειακό δρόμο της Ανάβρας. Από το υψόμετρο των μόλις διακοσίων πενήντα μέτρων της αφετηρίας μέχρι την κορυφή του Κατάχλωρου στα 984 μέτρα μεσολαβεί μια καθόλου ευκαταφρόνητη υψομετρική ανάβαση επτακοσίων μέτρων. Ενδιάμεσες στάσεις το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία και η εποχική μικρή λιμνούλα  «Γκιόλι» στο όμορφο δάσος βελανιδιάς.

     Μελλοντικά,  με την βοήθεια και των κατοίκων της περιοχής, αυτή η διαδρομή μήκους τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων πρόκειται να επεκταθεί περίπου έξι ακόμη χιλιόμετρα, μέχρι το χωριό Κέδρος και να αποτελεί πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή, μαζί με τις πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές των λουτρών Σμοκόβου και της Βουλγάρας.

     Επόμενη δραστηριότητα του ΕΟΣΚ την Κυριακή 29 Νοέμβρη η συμμετοχή στην φθινοπωρινή κοινή ανάβαση των ορειβατικών συλλόγων της Θεσσαλίας στα Χάσια. Συγκεκριμένα η πεζοπορία θα ξεκινήσει από το χωριό Λογγάς (970μ), θ ανέβουμε στην χαμηλή κορυφή ”Τύμπανος” (1410μ) και από κει θα κατέβουμε μέσα από ένα πολύ όμορφο δάσος από οξιές, στην τεχνητή λίμνη του Λογγά. Πρόκειται για εύκολη πεζοπορική διαδρομή διάρκειας 4-5 ώρες ιδανική για αρχάριους.

[espro-slider id=8482]


     Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6977394752 και 6945108464

     Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του συλλόγου στα τηλ: 6973695595–6974110853, στο http://eoskarditsas.blogspot.com/ και στο https://www.facebook.com/eoskarditsas




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργιθέας την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Next Article

"HUNGER GAMES" και "ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ" στο Κινηματογράφο Καρδίτσας