Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Νομός Καρδίτσας στους 4 πρώτους νομούς της χώρας μας στην εμφάνιση κρουσμάτων καρκίνου

Σύμφωνα με αναφορές  που κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας και τοποθετήσεις ειδικών προκύπτει ότι ο Νομός Καρδίτσας είναι μέσα στους 4 πρώτους νομούς της χώρας μας στην εμφάνιση κρουσμάτων καρκίνου. Βάσει των προαναφερθέντων ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας πιστεύει πως στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας πρέπει να λειτουργήσει Ογκολογικό Τμήμα για την αντιμετώπιση των ασθενών του Νομού μας στον τόπο τους.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας με το Διοικητή κ. Βάιο Βαρελά, όπου του μεταφέραμε την πρότασή μας για δημιουργία Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο μας. Έγινε εκτενής και εποικοδομητική συζήτηση και συμφωνήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα της δημιουργίας Ογκολογικού Τμήματος τόσο για την ενίσχυση του Νοσοκομείου όσο και για την καλύτερη αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών. Aποστείλαμε στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Καρδίτσας το αίτημά μας για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας μόλις πληροφορήθηκε τη διενέργεια της «Περιγραφικής μελέτης θνησιμότητας και νοσηρότητας νεοπλασματικών καρδιαγγειακών και αναπνευστικών νοσημάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου κ. Σωτηρίου Κουλοκτσή με τον Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Χατζηχριστοδούλου Χρήστο αποστείλαμε στις 25-5-2017 έγγραφο τόσο στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όσο και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για να συμπεριληφθεί και ο Νομός μας στην παραπάνω έρευνα. Σχετικό έγγραφο προς ενημέρωση εστάλη και στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Σήμερα μετά από νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Καθηγητή κ. Χατζηχριστοδούλου Χρήστο ενημερωθήκαμε πως στην επιδημιολογική μελέτη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχει συμπεριληφθεί και ο Νομός Καρδίτσας.

Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη καθώς επιστημονικώς τεκμηριωμένα δεδομένα θα μπορούν ενδεχομένως στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη αποφάσεων και πρωτοβουλιών τόσο  για την πρόληψη όσο και για την καλύτερη αντιμετώπιση  της νόσου στην περιοχήμας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article

39χρονη δήλωνε πέντε παιδιά αντί τριών και εισέπρατε παράνομα επιδόματα

Next Article

Οχτώ συλλήψεις για ναρκωτικά, κλοπές και παραβίαση του τελωνειακού κώδικα

Related Posts