Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μουζακίου: Απάντηση στα παπαγαλάκια του κ. Κωτσού

 

Ο κ. Κωτσός, αντί να απαντήσει ο ίδιος στην παρέμβαση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μουζακίου, το ανέθεσε στα παπαγαλάκια του. Για άλλη μια φορά κρύφτηκε, όπως το συνηθίζει άλλωστε, πίσω από προσωπική απάντηση του προέδρου της τοπικής Ν.Δ. Μουζακίου.

Έτσι όμως εκτίθεται διπλά, γιατί και εμφανίζεται κρυπτόμενος και η κατ` εντολή του απάντηση είναι πολύ ρηχή, φτηνή και εύκολα ανατρέψιμη.

Απαντούμε λοιπόν:

  • Πού θα βρούμε για το Φράγμα Μουζακίου τα 39 εκατ. ευρώ; Όλα τα φράγματα που θα γίνουν σε όλους τους Δήμους περιμετρικά της Θεσσαλίας θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και από νέες χρηματοδοτήσεις μέσω Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Όσον αφορά την επίσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σ. Δραγασάκη, ούτε μυστική ήταν, τον συνόδευε ο δήμαρχος Λάρισας και μηχανικοί του δημοσίου, ούτε δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση του φράγματος Συκιάς και την επένδυση της σήραγγας εκτροπής. Άλλωστε, για να ολοκληρωθεί το γιγαντιαίο φράγμα Συκιάς, μόνο για έργα Πολιτικού Μηχανικού, χωρίς δηλαδή ηλεκτρομηχανολογικά έργα, που είναι αναγκαία για τη λειτουργία του σαν υδροηλεκτρικό, απαιτούνται περίπου 200 εκατ. ευρώ, για δε την επένδυση της σήραγγας 60 εκατ. ευρώ.
  • Για την επιτυχία ή μη του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, η απάντηση δόθηκε από τη συμμετοχή των φορέων της Αυτοδιοίκησης, των επιστημόνων, των επιχειρηματικών και αγροτικών φορέων και το πλήθος του κόσμου που παρακολούθησε τις συζητήσεις στις 6 θεματικές ενότητες του Συνεδρίου. Πάντως, ο «λαοπρόβλητος» δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός δεν ταλαιπωρήθηκε, όπως αναφέρεται, απλούστατα γιατί, ως συνήθως, ήρθε στη έναρξη και στο κλείσιμο του Συνεδρίου για το θεαθήναι και τις φωτογραφίες, κάνοντας μόνο μία παρέμβαση ως εντολοδόχος της Ν.Δ. για την εκτροπή, όταν άλλοι δήμαρχοι και από το χώρο της Ν.Δ. έκαναν παρεμβάσεις για ζητήματα που απασχολούσαν το δήμο τους (ανακύκλωση, κοινωνικές δομές κλπ). Εξάλλου τα αποτελέσματα ενός Αναπτυξιακού  Συνεδρίου δεν είναι άμεσα, θέλουν και χρόνο και κοινωνικό έλεγχο για την υλοποίησή τους.
  • Εγκαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα δεινά που βρήκαν τους Έλληνες τα μνημονιακά χρόνια, κόψιμο μισθών και συντάξεων, ΕΝΦΙΑ, φορολογία, κατασχέσεις σπιτιών, ακόμη και για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον «φονέα των λαών». Φαιδρότητες των παπαγάλων του κ. Κωτσού και της Ν.Δ. Ο λαός θυμάται τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησης του τόπου από τη Ν.Δ, τις δεκατρείς (13) μειώσεις στις συντάξεις, τα 20 δις επιπλέον μέτρα που είχε συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς με τους πιστωτές μας την περίοδο 2016 έως 2018, τις κατασχέσεις όλων των σπιτιών ανεξαιρέτως για οφειλές, ενώ με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται κατάσχεση σπιτιών κάτω από 300.000 ευρώ, τη δουλική συμπεριφορά της Ν.Δ., αντίθετα με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και την αναγνώριση της Ελλάδας ως χώρας ειρήνης και σταθερότητας με τεράστια γεωπολιτική σημασία σε μια ασταθή περιοχή, όπως κατοχυρώθηκε σήμερα η χώρα μας και που συνέβαλε σ’ αυτό και οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους παγκόσμιους ηγέτες Ομπάμα, Πούτιν, Μακρόν, Μέρκελ, τον ηγέτη της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και πρόσφατα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τραμπ.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, έχοντας κάνει ένα δύσκολο και επώδυνο συμβιβασμό, ζήτησε την ψήφο του ελληνικού λαού και κέρδισε τις εκλογές. Ο δρόμος μέχρι το τέλος του μνημονίου τον Αύγουστο του 2018 είναι ανηφορικός και ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες. Όμως οι θυσίες και οι προσπάθειες που έγιναν δεν πήγαν χαμένες. Έγινε εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών της χώρας με παράλληλη στήριξη των πιο αδύναμων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, αυτών που απειλούνται από το εφιάλτη της φτώχειας, των ανασφάλιστων, των ανέργων. Όλη η Ευρώπη αναγνωρίζει ότι πήραμε τη στροφή, ο διεθνής τύπος μιλάει για το τέλος των προγραμμάτων και ότι αρχίζει η ανάκαμψη το βλέπει και ο τελευταίος καλοπροαίρετος Έλληνας.
  • Κατανοούμε τον πανικό της Ν.Δ., επειδή κλείνει η τρίτη αξιολόγηση και η κυβέρνηση θα βγάλει τον Αύγουστο του 2018 τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Με το τέλος του μνημονίου θα αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η οικονομική και πολιτική κυριαρχία της χώρας και θα φανούν με ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς. Με τη Ν.Δ. να έχει γίνει ΛΑ.Ο.Σ, τον Γεωργιάδη να καθορίζει όλη την ατζέντα της Ν.Δ. και τον Κ. Μητσοτάκη ακολούθημα του Άδωνι, στο τέλος της τετραετίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανακερδίσει τις εκλογές.

Για την Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μουζακίου

Γκαγκάς Άρης-συντονιστής




Total
0
Shares
Previous Article

Ο μεγάλος τελικός για την στέψη της νέας Σταρ Θεσσαλία 2017 πλησιάζει!

Next Article

Η Πύλη τίμησε τους ήρωες του '40