Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Λαογραφικός, Αρχαιολογικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Οξυάς για τη διοργάνωση της θεατρικής παράστασης στην Οξυά.

      Διαβάσαμε την ανακοίνωση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Οξυάς στα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφορικά  με τη διοργάνωση θεατρικής παράστασης στην Οξυά, την Τρίτη 19 Ιουλίου.

     Επί του θέματος και για την ενημέρωση των μελών και των συγχωριανών μας δημοσιοποιούμε πως είχε προηγηθεί τηλεφωνική συνομιλία της προέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μουζακίου με τον πρόεδρο του Συλλόγου μας, την Τετάρτη, 13 Ιουλίου και με πρωτοβουλία της κας προέδρου.  Ρωτήθηκε,  τότε, ο πρόεδρος του Συλλόγου μας αν ο Σύλλογός μας είχε δεχθεί όχληση από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Οξυάς για τη θεατρική παράσταση,  που διέθετε ο Δήμος. «Πληροφορηθήκαμε πως φέτος δε σας διέθεσε θέατρο η Περιφερειακή Ενότητα και σας το διαθέτει ο Δήμος», ήταν τα λόγια της.

    Αντί της όχλησης, βέβαια, που ο Σύλλογός μας ανέμενε από τον πρόεδρο του χωριού μας, ακολούθησε η ανακοίνωση του τελευταίου  περί «πρωτοβουλίας του Δήμου Μουζακίου και της Τοπικής Κοινότητας Οξυας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Απανταχού Οξυωτών Ν. Καρδίτσας <<Ο Άγιος Δημήτριος>> (με έδρα την Αθήνα), για διοργάνωση στην Οξυά θεατρικής παράστασης από τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας». Μια ανακοίνωση που αγνοεί και περιθωριοποιεί το Σύλλογό μας, ο οποίος έχει έδρα στο Δήμο, φανερώνει ξεκάθαρα ποιοι δεν επιθυμούν συνεργασία και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τη συνεργασία που το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου οφείλει να έχει με τους πολιτιστικούς φορείς που εδρεύουν στο Δήμο, τη δίκαιη ή μη υποστήριξή τους, τον καταμερισμό των κονδυλίων του προϋπολογισμού του, κ.λ.π..

    Απέναντι στην ενίσχυση άλλων Συλλόγων με χιλιάδες ευρώ από το Δήμο μας, η αντιμετώπιση του δικού μας Συλλόγου είναι αυτή που παραπάνω αλλά και στο δημοσίευμα του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Οξυάς, περιγράφεται.  Ακόμα και πέρυσι, που όλοι οι Σύλλογοι του Δήμου ενισχύθηκαν με το ελάχιστο ποσό των οκτακοσίων ευρώ για εκδηλώσεις τους, το μερίδιο του δικού μας Συλλόγου, ενός από τους πιο δραστήριους του Δήμου, περιορίστηκε στα πεντακόσια ευρώ. Κι απ’  αυτά λάβαμε μόνο κάτι παραπάνω από το μισό….. Και όταν ζητήσαμε, εγγράφως και προς ενίσχυση εκδήλωσής μας, και το υπόλοιπο (από τα πεντακόσια, εννοείται),  αυτό δε μας δόθηκε ποτέ.

     Και ο λόγος των παραπάνω αποκλεισμών και της επιχειρούμενης περιθωριοποίησής μας προφανής….. Δεν είμαστε, βλέπετε, «καλά παιδιά» και πληρώνουμε την «αντίδρασή» μας σε όσα – γνωστά, πλέον – τελευταία επιχειρούνται σε βάρος του χωριού μας.

     Δε θα εκφράσουμε καμία αγανάκτηση. Θ’ αφήσουμε – και θ’ αφήνουμε –  απλώς, όλα όσα σε βάρος μας συμβαίνουν στην κρίση των μελών και των συγχωριανών μας. Και εμείς θα συνεχίσουμε τη δράση μας, που μας έχει καταστήσει έναν από τους πιο γνωστούς και δραστήριους Συλλόγους του νομού μας αλλά και σε πολλά ακόμα μέρη της πατρίδας μας. Θα συνεχίσουμε, βασισμένοι στις απλές συνδρομές των μελών μας, να παράγουμε έργο στον πολιτισμό. Έργο που προβάλει το χωριό μας και θα παραμείνει, για να το βρουν οι απόγονοί μας.

     Τα ερωτήματα, ωστόσο, για τη λειτουργία του Δήμου και του Νομικού του Προσώπου σε ανάλογα ζητήματα ήταν ανέκαθεν και παραμένουν πολλά. Αφορούν, σίγουρα, κι άλλους Συλλόγους του Δήμου και κάποια στιγμή πρέπει ν’ απαντηθούν…..

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λαογραφικού,

Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς

« Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας»




Total
0
Shares
Previous Article

Θεατρική παράσταση στην Οξυά: "Πιο.... Πεθερά δε γίνεται!!!!"

Next Article

Κλωστική κάνναβη και Εθνικό Κέντρο βάμβακος Καρδίτσας

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…