Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Κώστας Τσιάρας στον ΣΘΕΒ

.

 «Τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στη Θεσσαλική επιχειρηματικότητα είναι γνωστά. Μόνο τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ χάθηκαν 100 εκατομμύρια ευρώ από το ενεργητικό των Θεσσαλικών Βιομηχανιών». Αυτό υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας στην τοποθέτησή του στη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στη Λάρισα.

Απαντώντας στον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Λόη Λαμπριανίδη, ο οποίος προηγήθηκε στο βήμα του ΣΘΕΒ ο κ. Τσιάρας, ο οποίος εκπροσώπησε στη Συνέλευση τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε πως «για τη ΝΔ, είναι η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά και να συζητήσουμε με ειλικρίνεια, πώς θα ξεφύγουμε από τους αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης». Και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει το στοίχημα του μέλλοντος, αρκεί να πιστέψουμε ξανά στις δυνατότητες της χώρας και των ανθρώπων της. Αρκεί να εμπιστευθούμε ξανά όσους  ξέρουν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τις μεγάλες επενδύσεις που έχουν μακροχρόνιο αναπτυξιακό αποτύπωμα. Τις παραγωγικές επενδύσεις που έχουν πραγματικά κοινωνικό πρόσημο, καθώς δημιουργούν νέες, σταθερές θέσεις εργασίας» σημείωσε ο γαλάζιος Γραμματέας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι «η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα αναγνωρίζει στην επιχειρηματικότητα την κινητήρια μηχανή της οικονομικής ευημερίας». Παράλληλα, ανέπτυξε αναλυτικά το συνεκτικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας που θα επαναφέρει την εθνική μας οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Τη μείωση της φορολογίας, κατά 20% εντός 2 ετών και του φόρου στα μερίσματα αμέσως μετά την εκλογή της επόμενης κυβέρνησης.
  • Τη θέσπιση ενός ανώτατου ορίου φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών το οποίο δεν θα μπορεί να ξεπερνάει έναν συντελεστή κοντά στο 50% και
  • Τη σύσταση ενός Εθνικού Συμβουλίου Επενδύσεων, που θα αναλάβει να «τρέξει» με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα τις επενδύσεις από την πρώτη φάση της αδειοδότησης.

Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός επανέλαβε την ανάγκη ανακατεύθυνσης των πόρων του ΕΣΠΑ προς τη στήριξη των επιχειρήσεων και της καινοτομίας και υπογράμμισε τη σημασία της διασύνδεσης της ακαδημαϊκής κοινότητας με τη βιομηχανία στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης, όπου καταγράφεται σημαντική υστέρηση.

Ο κ. Τσιάρας επεσήμανε ότι «σήμερα οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται αποκομμένες από εκείνο το οικονομικό περιβάλλον που μέσα από «συνέργειες» θα μπορούσαν να αποκτήσουν νέα δυναμική» και ανέφερε ότι «ο πολιτιστικός, ιστορικός και φυσικός πλούτος της Θεσσαλίας αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη ολόκληρης της περιφέρειας».

Στην ομιλία του ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επέκρινε ως τιμωρητικό το θεσμικό πλαίσιο που οικοδόμησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ απέναντι στην επιχειρηματικότητα. «Είναι ανάγκη να προσαρμοστεί το Εταιρικό και το Πτωχευτικό Δίκαιο, ώστε να δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στους έντιμους επιχειρηματίες, οι οποίοι μέσα στην κρίση δεν κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους» είπε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διαμορφώσουμε το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα να ξεφύγει από την υστέρηση και τη στασιμότητα και να ανακτήσει τον ρόλο που της αναλογεί ανάμεσα στις οικονομικά προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει» σημείωσε ο κ. Τσιάρας κλείνοντας την τοποθέτησή του.

3d26330a8a37bf5c63e321899bc99bd4

Tsiaras Sthev2

 




Total
0
Shares
Previous Article

Πρόσκληση σε τακτική συνέλευση της Περιβαλλοντικής Κίνησης ‘Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς’

Next Article

Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας: Εκδήλωση την Τρίτη 8 Μαΐου