Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Κώστας Τσιάρας για τον Πρωθυπουργό: «Που είσαι νιότη που έδειχνες πως θα γινόμουν άλλος»

Κωνσταντίνος Τσιάρας

 

«Που είσαι νιότη που  έδειχνες πως θα γινόμουν άλλος!!» Με αυτούς τους στίχους του Κώστα Βάρναλη επέλεξε να απαντήσει ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας στην «μεταμόρφωση» του πρωθυπουργού τα τελευταία χρόνια αλλά και για όσα  υποστήριξε ο πρωθυπουργός από του βήματος της Βουλής στην προσπάθεια να δικαιολογήσει όσα είδαν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Τσιάρας  χαρακτήρισε «φθηνή επιχείρηση πολιτικού αντιπερισπασμού»  την μετατροπή της πρότασης μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά του Παύλου Πολάκη σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Κατηγόρησε, μάλιστα, τον πρωθυπουργό γιατί μετατοπίζει την πολιτική ευθύνη για τις αθλιότητες του Αναπληρωτή Υπουργού σε βάρος ενός νέου ανθρώπου με αναπηρία σε ολόκληρη την κυβέρνηση και, τελικά, σε ολόκληρη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσιάρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πακέτο ελαφρύνσεων που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, στον οποίο απέδωσε απόπειρα αλλαγής της βαριάς για τον ίδιο πολιτικής ατζέντας. «Οι εξαγγελίες του κ. Πρωθυπουργού θυμίζουν το περιβόητο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης των 12 δις. Ένα πρόγραμμα που ποτέ δεν συναντήθηκε με την πραγματικότητα» υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Κατηγόρησε, παράλληλα τον πρωθυπουργό πως βρίσκεται σε πολιτικό πανικό. «Ο κ. Τσίπρας διέκοψε την περιοδεία του προκειμένου να εξαγγείλει μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών και να αλλάξει, έτσι, την πολιτική ατζέντα και να αποφύγει το εκλογικό Βατερλώ του ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του ο κ. Τσιάρας υποστήριξε, επίσης, πως «η κυβέρνηση στηρίζεται σε μια ετερόκλητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που δεν έχει σχέση με τις παραδοσιακές αρχές της Αριστεράς που παριστάνει πως εκπροσωπεί ο Πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας εκφράζει μια διαφορετική Αριστερά. Την Αριστερά των «ενοικιαζόμενων» βουλευτών που του εξασφαλίζει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Την Αριστερά των «ενοικιαζόμενων» Υπουργών, που μέχρι πρότινος διαδήλωναν την αντίθεσή τους στον κ. Τσίπρα, αλλά δεν δίστασαν να ανταλλάξουν τελικά τη συνείδησή τους με μια κυβερνητική καρέκλα» είπε και  υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστά μια αριστερά, που δεν δίνει αξία ούτε στην ανθρώπινη ζωή, ούτε στους ανθρώπους με αναπηρία που δίνουν τον δικό τους αγώνα για τη ζωή».

Τέλος, ο κ. Τσιάρας διεύρυνε, το πεδίο της κριτικής του εξαπολύοντας πολύπλευρη επίθεση για όλους τους τομείς κυβερνητικής πολιτικής. «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατηφορίζει έναν δρόμο χωρίς επιστροφή. Η οικονομία δεν μπορεί πλέον να ανασάνει, το ασφαλιστικό κυριολεκτικά ακροβατεί ενώ οι υπηρεσίες παροχής υγείας και παιδείας, όπως συζητήσαμε σε πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης απέχουν πολύ από ένα ικανοποιητικό επίπεδο που θα ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις των πολιτών» είπε. Κλείνοντας την τοποθέτησή του υποστήριξε πως «η 26η Μαΐου  είναι μια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να εκφραστούν μετά από 4 χρόνια οι πολίτες. Να επιλέξουν οι Έλληνες ποια είναι η κατεύθυνση που επιθυμούν να πάρει η χώρα την επόμενη μέρα».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ




Total
0
Shares
Previous Article
nea poreia Fanis Stathis

Επισκέψεις-ομιλίες σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου του υποψ. Δημάρχου Μουζακίου κ. Φάνη Δ. Στάθη

Next Article
ΒΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Παναγιώτα Βράντζα: Ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας

Related Posts