Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Κλόουν Λέλος στα προσφυγόπουλα των Τρικάλων

Γέλια, χαρούμενες φωνές, παρά την πολύ δύσκολη κατάσταση. Αισιοδοξία και χαμόγελα, από ταλαιπωρημένα, αλλά έτοιμα για ξεγνοιασιά, προσωπάκια παιδιών…

Στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου Τρικάλων, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων, το απόγευμα της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου, μέσα στις δύσκολες συνθήκες, την αγωνία, το άγχος… το κόκκινο καπέλο του Κλόουν Λέλου ξεπρόβαλε.

Αμέσως, τα βλέμματα των δεκάδων μικρών παιδιών στράφηκαν στη είσοδο του προαυλίου. Και αμέσως, έγιναν ένα με τις χαρούμενες δράσεις του κλόουν, με το χαμόγελο, με το παιχνίδι, με την εγκατάλειψη της ταλαιπωρίας.

Και αυτό το χαμόγελο λειτούργησε σαν φάρμακο σε όλους: τους γονείς τους, που πήραν θάρρος… τους εθελοντές και τους φορείς, που είδαν αποτέλεσμα απτό… τους τρικαλινούς, που διαπίστωσαν ότι η τεράστια, ανυστερόβουλη κινητοποίησή τους δρα προστατευτικά στα μικρά παιδιά ….

Η κοινωνία των Τρικάλων συνεχίζει να προσφέρει και να βοηθά, οι φορείς να πρωτοστατούν στη συνδρομή στον Δήμο Τρικκαίων, που έγινε ο αποδέκτης προσφυγικής ροής και αντιμετωπίζει ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, με τη δέουσα σοβαρότητα.

Γραφείο Τύπου Δήμου Τρικκαίων

Ο Κλόουν Λέλος στα προσφυγόπουλα των Τρικάλων




Total
0
Shares
Previous Article

Τρόπους και δράσεις για μια καλύτερη πόλη, για την άνετη κυκλοφορία πεζών και οδηγών, υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων

Next Article

Να καταργηθεί ή να αντικατασταθεί το Κεντρικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων