Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο ΕΟΣΚ στην κοινή θεσσαλική πορεία την Κυριακή 30 Ιουνίου

Ο ΕΟΣΚ στην κοινή θεσσαλική πορεία την Κυριακή 30 Ιουνίου

 

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, ο ΕΟΣΚ συμμετέχει στην κοινή Θεσσαλική πεζοπορία, που θα γίνει στο Δασόκτημα Πολυδενδρίου στον Αγιόκαμπο της Λάρισας.

Είναι μια πεζοπορική διαδρομή κατάλληλη για όλους χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές διαφορές μήκους περίπου 12χλμ, που θα καταλήξει για μπάνιο, στην τεράστια παραλία των οικισμών Αγιοκάμπου, Σωτηρίτσας και Βελίκας, με προφανή κατάληξη για όσους επιθυμούν μπάνιο άρα να εχετε μαζί σας μαγιό.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6977394752 Αντώνης Παπαδάκος

Η πορεία οδεύει δίπλα στο ρέμα αρχικά σε χωματόδρομο 3χλμ και μετά μπαίνει σε δασώδες μονοπάτι για άλλο 1χλμ όπου βγαίνει σε δασικό δρόμο και σε λίγο στο βυζαντινό ναό της Παναγίας Πολυδενδρίου που χρονολογείται στα τέλη του 16ου αιώνα. Στη συνέχεια μπαίνουμε εκ νέου σε μονοπάτι και περνώντας τριγωνομετρικό σημείο της ΓΥΣ και διασταυρώνοντας δευτερεύοντα μονοπάτια θα φτάσουμε στο μεγάλο λιβάδι όπου βρίσκεται ο Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Το σημείο είναι γνωστό στους ντόπιους αλλά και τους Λαρισαίους για τις ωραίες νυχτερινές καλοκαιρινές συναυλίες που γίνονται. Εδώ θα γίνει η κυρίως στάση των πεζοπόρων.

Διανυθείσα απόσταση από την αφετηρία περίπου 8χλμ.

Ο ναός φέρει έτος θεμελίωσης το 1568. Τοιχογραφίες πολύ καλής τέχνης κοσμούν και τους δύο ναούς ενώ πλήθος αρχαίων επιγραφών στο δάπεδο του πρώτου μαρτυρούν την πιθανότητα ύπαρξης αρχαίου ιερού στην περιοχή.

Κατόπιν οδεύοντας πίσω στο ίδιο μονοπάτι για 1χλμ περίπου θα βγούμε για λίγο σε δασικό δρόμο και θα μπούμε αμέσως σε κατηφορικό δασωμένο μονοπάτι έως βγούμε στον κύριο χωματόδρομο για την Παναγία και σε λίγο στον άσφαλτο της επαρχιακής οδού Αγιοκάμπου – Σκλήθρου, δίπλα στην ταβέρνα ¨μαύρο πρόβατο¨ και απέναντι από την ταβέρνα ¨μπαλκόνι στο Αιγαίο – Γούλας”.

Είναι μια πεζοπορική διαδρομή κατάλληλη για όλους χωρίς ιδιαίτερες υψομετρικές διαφορές μήκους περίπου 12χλμ, που θα καταλήξει για μπάνιο στα καταγάλανα νερά της θάλασσας, με την τεράστια – μήκους άνω των 10χλμ – παραλία των οικισμών Αγιοκάμπου, Σωτηρίτσας και Βελίκας.

Πορεία: παραλία – Παναγία (κοίμηση της Θεοτόκου)

ΩΠ: 4,5 ΒΔ: 1

polydendri larissas eosk




Total
0
Shares
Previous Article
syriza newlogo

Κεντρική πολιτική εκδήλωση στην Καρδίτσα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Next Article
Κουλοκτσής Σωτήρης

Πρόγραμμα περιοδειών του υποψηφίου Βουλευτή Καρδίτσας Σωτήρη Κουλοκτσή την Παρασκευή 28/06