Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Εορτασμός της Εικόνας της Παναγίας της «ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΑΣ»

Μέγας Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου του Βησσαρίωνος Πύλης

.

 Μέγας Αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου του Βησσαρίωνος Πύλης λιτάνευσης της Εικόνας της Παναγίας της Πορταίτισσας

Πραγματοποιηθήκαν  με  ευλάβεια και θρησκευτική κατάνυξη την Τετάρτη 12 Απριλίου  παραμονή της Εορτής της Παναγίας της Πορταίτισσας  οι θρησκευτικές Εκδηλώσεις στην Πύλη, με τον Αναστάσιμο Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης, Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. κ.  Θεόκλητου συγχοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. κ. Χρυσοστόμου παρουσία αρκετών πιστών.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας της Πορταίτισσας στους δρόμου της Πύλης, σε μια μεγαλειώδη πομπή από εκατοντάδες  κόσμου να ακολουθεί την  Μπάντα της 1Ης  Στρατιάς Λάρισας  να παιανίζει τα ανάλογα εμβατήρια.

Κατόπιν στον αύλιο χώρο της Εκκλησίας του Αγίου Βησσαρίωνος έγινε η Αρτοκλασία με τα θείων Κηρυγμάτων.

Τέλος  τα χορευτικά Τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύλης χόρεψαν παραδοσιακού χορούς του τόπου μας, ενώ πριν  Γυναίκες και Άνδρες χόρεψαν πασχαλινούς χορούς τραγουδώντας με το στόμα.

Στις εκδηλώσεις  παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης, Ο Διοικητής της ΣΜΥ. Κ. Δημοσθένης Κωστόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ. Πύλης κ. Χρήστος Παπαδογιάννης, ο Προϊστάμενος  του Π. Κ. Πύλης κ. Ιωάννης Τατσίνας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικού Σύμβουλοι Πύλης.

litanefsi Portaitissas 1

litanefsi Portaitissas 2

litanefsi Portaitissas 3

litanefsi Portaitissas 4

litanefsi Portaitissas 5

litanefsi Portaitissas 6

litanefsi Portaitissas 7




Total
0
Shares
Previous Article

Επιτυχημένη η συναυλία για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας

Next Article

ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας: Θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του Σμηναγού Γεώργιου Βαλταδώρου