Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Ελληνισμός τιμά την Υπεραγία Θεοτόκο

Asimina Skondra foto mouzakinews

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

 Μεγάλη γιορτή για το Χριστιανισμό,  με την ορθόδοξη ψυχή toy να στρέφει τα μάτια  Στην Υπεραγία Θεοτόκο,  όχι για να θρηνήσει τον θάνατό Της, αλλά για να γευθεί τη χαρά του δοξασμού της Κοίμησής της.

Οικουμενική μητέρα και ακοίμητη πρέσβειρα του ανθρωπίνου γένους, που ο ελληνισμός Την τιμά και Τη σέβεται περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο, γιατί Την έχει συνδέσει στην πορεία των ετών, με όλους τους εθνικούς μας αγώνες.

Καταμεσής του Αυγούστου, κορυφώνεται η ιδιαίτερη λατρεία του Ελληνικού λαού, στη Θεογεννήτρια.

Ο φετινός εορτασμός της σεπτής Κοιμήσεως και της εις ουρανούς μεταστάσεώς Της, είναι πολύ διαφορετικός. Ζούμε σε μια νέα πραγματικότητα και βιώνουμε καταστάσεις κρίσιμες και επικίνδυνες. Από τη μια η πανδημία του «αόρατου εχθρού», που ανέτρεψε την καθημερινότητά μας και θεμελιώδη δεδομένα,  από την άλλη η προκλητικότητα της Τουρκίας, «δοκιμάζουν» τις αντοχές της  χώρα μας.

Στις δοκιμασίες αυτές, η Παναγία Μητέρα, είναι βέβαιο ότι βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας. Στο πλευρό της κυβέρνησης, που με ισχυρή θέληση, υπευθυνότητα και ψυχραιμία, χειρίζεται και αντιμετωπίζει με επιτυχία ένα ένα τα ζητήματα, εμπνέοντας εμπιστοσύνη και ασφάλεια στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Ενωμένοι οι Έλληνες, αναδεικνύοντας στο μέγιστο την ατομική μας ευθύνη και με οδηγό την αποτελεσματική ηγεσία της χώρας μας συνεχίζουμε  με θάρρος, κουράγιο και αισιοδοξία την πορεία της ζωής μας.

 Η Μητέρα του Κυρίου μας και Μητέρα όλων μας, θα μας σκέπει με την ακαταίσχυντη αγάπη και την αμετάθετη ελπίδα Της.

Ενώνουμε τις προσευχές μας στη Μεγαλόχαρη, να φτερώσει την πίστη μας, να αντικαταστήσει τη θλίψη με τη χαρά, να σκεπάσει με στοργή και αγάπη τους νέους μας.

Όπως μέχρι σήμερα στάθηκε η «Υπέρμαχος Στρατηγός» για το γένος μας, έτσι να ηγηθεί και τώρα στην όποια δυσκολία μας.

Εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όσες και όσους γιορτάζουν.




Total
0
Shares
Previous Article
Δημήτρης Παπακώστας

"Πάσχα Δεκαπενταύγουστου" στα Βραγκιανά: Πλήθος πιστών με ευλάβεια και μέτρα προστασίας!

Next Article
Ένα νέο κρούσμα covid19 στα Τρίκαλα - Έξι στην Λάρισα, δύο στην Μαγνησία και τέσσερα στην Σκόπελο

Δελτίο Ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας