Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Ελληνισμός προσεύχεται Στην Παναγία

 

Ευχές της Ασημίνας Σκόνδρα

Στην Παναγία προσεύχεται αύριο απ΄άκρη σ΄άκρη η Ελλάδα, που είναι σπαρμένη με εκκλησίες, μοναστήρια και εξωκλήσια Της Μεγαλόχαρης.

Χιλιάδες πιστοί δοξάζουν την Κοίμησή Της, συμμετέχουν σε λατρευτικές εκδηλώσεις, αναβιώνουν ήθη και έθιμα και συρρέουν στα προσκυνήματα, προκειμένου να εναποθέσουν τα προβλήματα τους και να ζητήσουν από τη Χάρη Της να βοηθήσει για την επίλυσή τους.

Ψάχνει ο λαός μας ελπίδα και στρέφει τα μάτια της ψυχής του στην Παναγιά μας, γιατί στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, η θλίψη, η απογοήτευση, και η αγωνία έχει καλύψει τα πάντα. Η δυστυχία φτάνει μέχρι και την πιο απόμερη γωνιά της κοινωνίας μας, με τα μόνα που ανθούν να είναι η διαφθορά, η παρακμή και η φτώχεια,

Χρειαζόμαστε τη συχώρεσή Της, γιατί παραδώσαμε τη πατρίδα μας, που η Θεοτόκος πάντα την προστάτευε, σε άτομα που Την αγνοούν, που στέκονται με ασέβεια και απάθεια, μπροστά στην βεβήλωση των ιερών και οσίων μας.

Τώρα που προδομένοι και εγκαταλειμμένοι, είμαστε αβέβαιοι για τη ζωή μας και το αύριο των παιδιών μας, ζητάμε τη βοήθειά Της.

Ως Ακοίμητη Πρέσβειρα την ανθρώπων, που έχει άρρηκτα συνδεθεί με τους εθνικούς αγώνες του Ελληνισμού, να βάλει το χέρι Της και να σταματήσει την ανεξέλεγκτη ηθική, εθνική, κοινωνική και οικονομική πτώση μας.

Ας ενώσουμε την προσευχή μας και ας  ζητήσουμε, να μην εγκαταλείψει την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Γιατί στο θησαυροφυλάκιο της καρδιά του, ο Ελληνικός λαός διατηρεί την πίστη του και τις αξίες του, όσο και αν κάποιοι το παραβλέπουν.

Ας κάνει το θαύμα της.

Να μας δώσει υγεία, δύναμη και αισιοδοξία, να αντικαταστήσει τη λύπη με τη χαρά και στη λιγοψυχία μας να φτερώσει ελπίδες,

Ως Οδηγήτρα να οδηγεί την κρίση μας και τις αποφάσεις μας και να σκεπάσει με στοργή και αγάπη τους νέους μας, να αγκαλιάζει τα ελληνόπουλα σε κάθε τους βήμα.

Να πάρει στο πλευρό της τις ψυχές, που έφυγαν άδικα και με μαρτυρικό θάνατο στη φονική πυρκαγιά, να δώσει κουράγιο στους δικούς τους ανθρώπους και δύναμη σε όλους τους πληγέντες.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, στην πλειονότητα, Την αγαπάμε, Την τιμούμε, Την σεβόμαστε και Την εμπιστευόμαστε.

Τώρα είναι μια στιγμή στην ιστορία μας, που Την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη και ως «Υπέρμαχος Στρατηγός μας», για μια ακόμη φορά, ας ηγηθεί της πορείας της Ελλάδας.

Καλωσορίζω τους συμπατριώτες και επισκέπτες, που αυτές τις μέρες βρίσκονται στο Νομό μας.

Θερμές ευχές σε όσες και όσους γιορτάζουν.

Εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους




Total
0
Shares
Previous Article

Εορτασμός της Παναγίας Βασίλισσας στους Αγίους Αναργύρους Κρανιάς

Next Article

Με μεγάλη επιτυχία η Ρεμπέτικη Βραδιά στο Νεοχώρι