Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Δημήτρης Τσιούμας νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου

όπως προέκυψε από τις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή

Ο Δημήτρης Τσιούμας είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου

Ο κ. Δημήτρης Τσιούμας είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου, όπως προέκυψε από τις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή. Τη θέση του Αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο κ. Θανάσης Σπύρου από τη μείζονα μειοψηφία και τη θέση του Γραμματέα ο κ. Λάμπρος Γιώτης από την ελάσσονα μειοψηφία.

Την Οικονομική Επιτροπή αποτελούν οι κ.κ. Φανή Τσιρογιάννη, Λίτσα Τσιούφη, Γιώργος Φούντας, Φάνης Στάθης (από την πλειοψηφία), Γιάννης Γκινής και Βιβή Ντούρβα (από τη μειοψηφία).

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι κ.κ. Νώντας Γκινής, Θωμάς Καλιώρας, Θανάσης Μπαλατσός (από την πλειοψηφία) και Βασιλική Αναστασίου και Άρης Γκαγκάς (από τη μειοψηφία)

Την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποτελούν  οι κ.κ. Αποστόλης Τζιβέλης, Γιώργος Παναγόπουλος, Ελένη Ρούσσα, Γιάννης Κουτσογιάννης (από την πλειοψηφία)  Χρήστος Γκαραβέλας, Αρης Γκαγκάς (από τη μειοψηφία). Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι κ.κ. Άγγελος Πάντος, Φάνης Στάθης, Βάιος Φροξυλιάς (από την πλειοψηφία),  Βασιλική Αναστασίου και Γιάννης Γκινής (από τη μειοψηφία)

Ο νέος πρόεδρος μετά την εκλογή του έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Κύριε Δήμαρχε,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κυρίες και κύριοι,

Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στο  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου και Εύχομαι το δεύτερο ήμισυ της 5ετους θητείας μας να είναι συνέχεια του  παραγωγικού χρόνου, για την ανάπτυξη και την εξέλιξη του Δήμου μας.

Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου εκλέγοντάς με Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ.

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στο Δήμαρχο κ. Γιώργο Κωτσό για την άκρως τιμητική πρόταση που μου έκανε, γι΄αυτήν  τη σημαντική θέση.

Η εκλογή μου ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, σηματοδοτεί την συνέχεια μιας πετυχημένης θητείας της συναδέλφου κ. Σοφίας Τόλια και της εύχουμαι να ευοδωθούν οι στόχοι της.

Σ’ αυτή τη θέση έχουν θητεύσει σημαντικοί άνθρωποι της τοπικής μας κοινωνίας και από αυτό το συλλογικό όργανο έχουν ληφθεί αποφάσεις που σφράγισαν την πορεία του τόπου μας.

Αναλογίζομαι  ότι θα είμαι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, του Τόπου που θήτευσαν καταξιωμένοι Δήμαρχοι όπως για το ΜΟΥΖΑΚΙ οι κύριοι Βασιλείου Αντώνης, Καφές Θεοδόσης και ο Κωτσός Γιώργος, για το Αγναντερό οι κ. Ζαφείρης Βασίλης, ο Τζίντρος Αντώνης και ο Παπακώστας Γιάννης και για το Φανάρι ο κ. Σταύρος Παπαγεωργίου και φυσικά του σημερινού Δημάρχου στο διευρυμένο Δήμο Μουζακίου Γιώργου Κωτσού.

Γι’ αυτούς τους λόγους κε Δήμαρχε και κύριοι συνάδελφοι, με τιμά ιδιαιτέρως η εκλογή μου στη θέση αυτή και σας υπόσχομαι ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε, να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του αξιώματος του Προέδρου και να ζητήσω την ενεργή βοήθεια όλων σας, σε μια γόνιμη και ειλικρινή συμμετοχή.

Οι προκλήσεις είναι πολλές και έχουμε το χρέος σ’ αυτόν εδώ το χώρο να  ανταποκριθούμε εποικοδομητικά.Θέλω να γνωρίζετε όλοι ότι :

  • Μέλημα μου θα είναι να νοιώθετε οικεία σ’ αυτόν εδώ το χώρο.
  • Θα στηρίζω και θα ενισχύσω την ελεύθερη έκφραση  των σκέψεων σας, πάνω σε ένα ειλικρινή διάλογο.
  • Η διαφορετικότητα είναι στοιχείο της Δημοκρατίας μας και θα είναι οδηγός μας για την καλή λειτουργία και σύνθεση του συμβουλίου μας.
  • Η συναίνεση και όχι ο συμβιβασμός θα είναι το ζητούμενο
  • Εδώ θα λογοδοτούμε συνεχώς, όχι μόνο ο ένας στο άλλον αλλά κυρίως στους Δημότες μας.
  • Θα προχωράμε στην ουσία και δε θα μένουμε στις εντυπώσεις.
  • Τέλος, θα λειτουργούμε ΑΥΣΤΗΡΑ με τους κανόνες, που προβλέπει ο ισχύων κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κύριοι συνάδελφοι εδώ είμαστε υποχρεωμένοι να επιτύχουμε.

Είμαι αισιόδοξος ότι το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο έχει τη γνώση, την ικανότητα, τη θέληση, την εμπειρία και τη διάθεση να παράξει έργο για το τόπο  μας.

Από την πλευρά μου δεσμεύουμε, ότι θα υπηρετήσω την διαφάνεια και την αλήθεια χωρίς παραταξιακές διακρίσεις.

Ο δρόμος για να πετύχουμε περνάει μέσα από την κοινή εμπιστοσύνη, την συνεργασία και την εποικοδομητική κριτική χωρίς υπερβολές.

Τέλος, Θέλω από αυτό το βήμα, να προτρέψω όλους τους Δημότες, να συνεχίσουν να συνεργάζονται με τη Δημοτική αρχή για όλα τα φλέγοντα θέματα του τόπου μας.

Ευχαριστώ και πάλι όλους σας.

Καλή μας επιτυχία!!!!»




Total
0
Shares
Previous Article

Δήμος Πύλης: Ενημερωτική Συνάντηση στο πλαίσιο του έργου AgriUrban – URBACT III

Next Article

Ο Χρήστος Νάκος νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης