Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Δήμος Μουζακίου διασυνδέεται με την εκπαίδευση μέσω της πρακτικής άσκηση μαθητών

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου με ομόφωνη απόφασή του καθόρισε τον αριθμό μαθητών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου με  ομόφωνη απόφασή του καθόρισε τον αριθμό μαθητών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑ.Σ, ΕΠΑ.Λ -Μεταλυκειακό έτος – τάξη Μαθητείας, ΙΕΚ και ΣΕΚ), οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν Μαθητεία – Πρακτική Άσκηση στο Δημόσιο Τομέα, κατά το σχολικό έτος 2016-2017 του Δήμου Μουζακίου και θα υποδεχθεί έξι(6) πρακτικά ασκούμενους με το σύστημα της μαθητείας. Συγκεκριμένα, θα υποδεχθεί τρεις (3) μαθητευόμενους από την ειδικότητα Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών και τρεις (3) από την ειδικότητα Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση που επί της ουσίας διασυνδέει τη λειτουργία του Δήμου με την εκπαιδευτική διαδικασία και κυρίως δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές του ΕΠΑΛ Μουζακίου να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στις υπηρεσίες του.

«Η διασύνδεση του Δήμου Μουζακίου με την εκπαιδευτική διαδικασία και τα σχολεία μας  είναι μία πολύ σημαντική ενέργεια καθώς συμβάλει στην καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στις υπηρεσίες του Δήμου μας. Επιπρόσθετα είναι ζητούμενο για μας η εξωστρέφεια των σχολείων μας, η διαρκής επικοινωνία με την τοπική κοινωνία και η αλληλεπίδραση μαζί της.» δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Κωτσός.




Total
0
Shares
Previous Article

Αποκριάτικες εκδηλώσεις του ΚΑΠΗ Καρδίτσας

Next Article

Παιδικός αποκριάτικος χορός στην Πύλη