Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα στην 1η Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού και Γαστρονομίας

Lake Platsira slide

 Μετά από χρόνια απουσίας από εκθέσεις Τουρισμού, ο Δήμος λίμνης Πλαστήρα επέστρεψε με σκοπό την προώθηση και προβολή της παραλίμνιας περιοχής. Μετά τη συμμετοχή στη 35η διεθνή έκθεση τουρισμού “Philoxenia 2019”, έδωσε δυναμικό παρών στην έκθεση GREEK PANORAMA για τον Εναλλακτικό Τουρισμό και την Γαστρονομία. Πρόκειται για μία εξειδικευμένη έκθεση, αφιερωμένη μόνο στις εναλλακτικές και εποχιακές τουριστικές δραστηριότητες.

 Ο Δήμος διέθεσε παλαιότερα και νέα έντυπα που σχεδίασε, ενώ τυπώθηκαν φυλλάδια στην αγγλική γλώσσα, με στόχο την προβολή και προώθηση  της λίμνης Πλαστήρα στη διεθνή αγορά.

Η νέα δημοτική αρχή αποφάσισε τη συμμετοχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα σε εκθέσεις Τουρισμού, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού να καταστεί η λίμνη Πλαστήρα προορισμός 4 εποχών και 365 ημερών. Στο πλαίσιο αυτό προωθούνται και έργα υποδομής για την  ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού, τα οποία θα βγάλουν τη λίμνη από την εξάρτηση της μονοκαλλιέργειας του εσωτερικού τουρισμού και το μαρασμό του Σαββατοκύριακου, με άνοιγμα στη διεθνή αγορά.

Για το σκοπό αυτό σχεδιάζονται δράσεις και υποδομές, προκειμένου σε λίγα χρόνια να αναγνωριστεί η λίμνη ως ένα ανοιχτό εκπαιδευτικό κέντρο για Έλληνες και ξένους μαθητές, φοιτητές και γενικά επισκέπτες, με έμφαση στην περιβαλλοντική Εκπαίδευση, την βιωματική μάθηση και εμπειρία.

Η έκθεση έκλεισε χθες βράδι στο εμβληματικό Ζάππειο Μέγαρο, όπου παρουσιάστηκαν νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες για τον Έλληνα και ξένο επισκέπτη, ενώ δόθηκε η δυνατότητα δικτύωσης επιχειρήσεων και φορέων με στόχο την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια του κλάδου.  Σύμφωνα με εκτιμήσεις των οργανωτών στην έκθεση συμμετείχαν ταξιδιωτικοί πράκτορες με ειδίκευση στον Εναλλακτικό και Γαστρονομικό Τουρισμό από 22 χώρες, από τις αγορές των ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπης και της Ασίας.




Total
0
Shares
Previous Article
syntakseis 1

Πληρωμή συντάξεων. Αλλαγή στις ημερομηνίες πληρωμών των συντάξεων Δεκεμβρίου 2019

Next Article
kotsos paremvasi tei

Παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ στη σύσκεψη φορέων για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα στο ν. Καρδίτσας

Related Posts