Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο δήμος Αργιθέας παραμένει ένας αποκλεισμένος Δήμος!

Τις τελευταίες μέρες επαληθεύτηκε για πολλοστή φορά ότι ο Δήμος Αργιθέας παραμένει ένας αποκλεισμένος Δήμος αμέσως μόλις σημειωθούν οι πρώτες βροχοπτώσεις.

Μετά την απότομη επιδείνωση του καιρού, Συμπατριώτες μας, οι οποίοι διαμένουν ακόμη στις κατοικίες τους ανά την Αργιθέα διακινδύνευσαν την ζωή τους και τις περιουσίες τους, καθώς ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν, κατέστρεψαν δημοτικούς δρόμους, αποκλείοντας την επικοινωνία του οδικού δικτύου ακόμη και ανάμεσα στα ίδια χωριά, π.χ στην Ιστορική Έδρα του Δήμου Αργιθέας, δηλαδή στην Κοινότητα Πετρίλου, ακόμη και σε συνοικισμούς της έδρας του Δήμου Αργιθέας, ήτοι το Ανθηρό, στον δρόμο Καλή Κώμη – Ελληνικά.

Κατόπιν και των τελευταίων επισκέψεων του Δ.Σ της Π.Ο.Α.Σ. στους θεσμικούς φορείς της περιοχής, επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες που εκφράσαμε, τόσο στον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, όσο και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι η περιοχή χρειάζεται σχέδιο ανάλογο των μορφολογικών της δεδομένων και των καιρικών συνθηκών, που επικρατούν στην περιοχή τόσο τους καλοκαιρινούς, όσο και τους χειμερινούς μήνες. Λόγω δε και της ορεινότητας του Δήμου, οφείλεται μία διαφορετική αντιμετώπιση από τις αρμόδιες αρχές. Τα έργα πνοής της περιοχής, η σωστή λειτουργία ενός οδικού δικτύου χρειάζονται μελέτη και συνεχή επίβλεψη. Δεν αρκεί να κατατίθεται μία μελέτη ή ένας σχεδιασμός και στην πράξη να αποδεικνύεται ότι η θεωρία απέχει από την πραγματικότητα.

Οι ευθύνες ανήκουν σε αυτούς που αναλαμβάνουν την εκπόνηση σχεδίων, τα οποία δεν τυγχάνουν εφαρμογής-υλοποίησης. Το Δ.Σ της Π.Ο.Α.Σ. εκφράζει την αγωνία του συμπαραστεκόμενο στους αποκλεισμένους συμπατριώτες μας και στην Δημοτική Αρχή, η οποία με λιγοστά μέσα προσπαθεί να επιλύσει τα όποια προβλήματα και να ανταποκριθεί στις άμεσες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Καλούμε την πολιτεία να συνδράμει με κάθε μέσο στην άμεση στήριξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, και στην λήψη κάθε προληπτικού μέτρου, προκειμένου να αποφευχθούν χειρότερες καταστροφές στον χειμώνα που έρχεται.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι για την επίλυση των προβλημάτων οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε ένα κοινό πλάνο για το μέλλον της Αργιθέα μας.

ΑΡΓΙΘΕΑ ΠΕΤΡΙΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ 2
Φωτογραφίες: Βασιλός Γεώργιος

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Α.Σ.

Η Πρόεδρος:  Νανά Μαυραντζά      

Ο Γενικός Γραμματέας: Ανδρέας Στεργίου


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (Π.Ο.Α.Σ)

ΑΡΓΙΘΕΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΤΗΛ.2410-252150, 6978726353




Total
0
Shares
Previous Article

Το ανανεωμένο ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΤ Λάρισας

Next Article

Ετήσιο μνημόσυνο Ελένης Μπαλατσού

Related Posts

gimnasio mouzakiou pagosmia imera vivliou 2024
Διαβάστε περισσότερα

Την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων γιόρτασαν στο 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (όπως είναι ο πλήρης ορισμός της ημέρας) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Κοινωνιολόγο - Συγγραφέα Κατερίνα Ευαγγέλου- Κίσσα.
dimos mouzakiou mathitiki sinedrias Mouzaki 1
Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)…
epainos Mavrommati vivlio
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο…