Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλος στο Μουζάκι

Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλος στο Μουζάκι

Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλος στο Μουζάκι

Χρ.Τριαντόπουλος: Επίσκεψη στο Μουζάκι και συνεργασία με τη δημοτική αρχή και τοπικούς φορείς για τα μέτρα στήριξης 

Στο Μουζάκι βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στις πληγείσες περιοχές σε μεγάλα τμήματα της Θεσσαλίας από την πρωτοφανή κακοκαιρία.

Παρουσία του Δημάρχου Μουζακίου Φάνη Στάθη, στη συνάντηση εργασίας έλαβαν μέρος ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Πούπης, η Πρόεδρος του ΔΣ Μαρία Καραμπέκου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Βιβή Ντούρβα, Ολυμπία Διαμαντοπούλου, Άρης Γκαγκάς, Νίκος Ζαρνακούπης, Γιώργος Καραβίδας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου Ηλίας Σερίφης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας Γιώργος Βαϊόπουλος και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κίσσας.

Στο πλαίσιο του συντονισμού των μέτρων στήριξης και της οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου Μουζακίου, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ.Τριαντόπουλος, ανακοίνωσε πως θεσπίζεται η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής προς τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τη θεομηνία, με βάση την αποτύπωση που θα γίνει από τις αρμόδιες επιτροπές ελέγχου των Περιφερειών. Έτσι οι πληττόμενες επιχειρήσεις θα λάβουν προκαταβολικά ένα μέρος της επιχορήγησης, για να μπορέσουν να επανεκκινήσουν άμεσα τις δραστηριότητές τους.

Επιπλέον ο κ.Τριαντόπουλος τόνισε: «Ενισχύονται άμεσα οι αρμόδιες επιτροπές ελέγχου και καταγραφής των ζημιών που συστήνονται από τις Περιφέρειες, προβλέποντας τη δυνατότητα  συνδρομής από στελέχη του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, καθώς και από επίσημους επιστημονικούς συμβούλους του Δημοσίου. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία αξιολόγησης και αποτύπωσης της ζημιάς των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Παρέχεται στις Περιφέρειες ευελιξία, ώστε να μπορούν να αποστέλλουν ανά δεκαπενθήμερο και τμηματικά τις καταστάσεις των πληττόμενων επιχειρήσεων, προκειμένου στη συνέχεια να εκκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης και καταβολής της επιχορήγησης. Έτσι, η καταβολή των επιχορηγήσεων θα μπορεί να γίνει τμηματικά, επιτρέποντας σε συντομότερο από το σύνηθες χρονικό διάστημα να διοχετεύονται πόροι προς τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, θεσπίζεται μέτρο στο οποίο μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης. Με το μέτρο αυτό αφενός μεν αποτρέπεται η απόλυση, αφετέρου με την άμεση αποζημίωση της επιχείρησης και την ανασυγκρότησής της ο εργαζόμενος θα επιστρέψει στη δουλειά του. Τέλος έχουμε δώσει αναστολή στις φορολογικές δηλώσεις για ένα εξάμηνο και είμαστε σε συνεννόηση με τους παραγωγικούς φορείς για οποιαδήποτε άλλα μέτρα σχετίζονται με το κεφάλαιο κίνησης».

triantopoulos mouzaki 1

triantopoulos mouzaki 2




Total
0
Shares
Previous Article
Δήμος Μουζακίου: Κάλεσμα για τη δημιουργία Εθελοντικής Ομάδας

Κάλεσμα εθελοντικής ομάδας στο Δήμο Μουζακίου

Next Article
Dimarxeio karditsas

Αναστέλλονται για έξι μήνες οι πληρωμές προς το Δήμο Καρδίτσας