Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Α.Σ.Καρδίτσας υποδέχεται την Κυριακή (5 μ.μ.) τη ΧΑΝΘ για την 23η αγωνιστική της Β’ Εθνικής

Με τη δύναμη του κόσμου ο Α.Σ.Κ.

Με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε και με τις ισορροπίες να είναι εξαιρετικά εύθραυστες, κάθε παιχνίδι αποκτά τη δική του σημασία. Ο Α.Σ.Καρδίτσας, μετά το «διπλό» στην Ξάνθη επιστρέφει στο κλειστό της Καρδίτσας για να υποδεχθεί την Κυριακή στις 5 μ.μ. τη ΧΑΝΘ.

Ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η ΧΑΝΘ είναι μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Μπορεί οι Θεσσαλονικείς να μάχονται για τη σωτηρία τους, μπορεί ο Α.Σ.Κ. να είναι αήττητος στην έδρα του, όμως όπως έχει αποδειχθεί στη φετινή Β’ Εθνική, κανένα παιχνίδι δεν κρίνεται πριν μπουν οι δυο ομάδες στο παρκέ. Εκεί, μέσα στο γήπεδο, οι «κυανόλευκοι» πρέπει να αποδείξουν την αξία τους, απέναντι σε μια ομάδα που θα έρθει στην Καρδίτσα για να παλέψει για το καλύτερο.

Με προπονητή τον άλλοτε διεθνή παίκτη Σωτήρη Νικολαϊδη, η ΧΑΝΘ έχει αλλάξει άρδην το αγωνιστικό της πρόσωπο και από την διακοπή των Χριστουγέννων και μετά, παίζει καλό μπάσκετ, παίρνει νίκες και κρατά πλέον στα χέρια της την υπόθεση της παραμονής. Νεανική ομάδα, με πολύ ταλέντο και διάθεση, η ΧΑΝΘ προέρχεται από εντυπωσιακές εμφανίσεις και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Εκτός των άλλων, το όνομα «ΧΑΝΘ» βαδίζει παράλληλα με το ελληνικό μπάσκετ, αφού πρόκειται για το σωματείο που έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα !!! Το 1921, στο χωμάτινο γήπεδο της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη παίχτηκαν οι πρώτοι αγώνες μπάσκετ, ενώ στις εγκαταστάσεις της, γινόντουσαν για χρόνια όλα τα πρωταθλήματα. Τη φανέλα της ΧΑΝΘ φόρεσαν «θρύλοι» του ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Θόδωρος Ροδόπουλος, ο Γιώργος Τρόντζος, ο Λάκης Τσάβας, ο Ανέστης Πεταλίδης, ο μέχρι πρότινος αρχηγός της Εθνικής Ανδρών και παίκτης της Μπάμπεργκ Νίκος Ζήσης, αλλά και ο σημερινός προπονητής της, Σωτήρης Νικολαϊδης, πρώην διεθνής παίκτης με θητεία σε ΠΑΟΚ, Ηρακλή, ΑΕΚ και Μαρούσι.

Η ΧΑΝΘ λοιπόν, είναι το πιο ιστορικό σωματείο του ελληνικού μπάσκετ και το 2013, έγινε ένα ακόμη βήμα, καθώς στο ιδιόκτητο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ, στεγάζεται πλέον το πρώτο μουσείο μπάσκετ στην Ελλάδα, το οποίο εντυπωσιάζει με τα εκθέματά του και ήδη το έχουν επισκεφθεί χιλιάδες επισκέπτες.

Ο Α.Σ.Καρδίτσας από την άλλη μεριά, δεν έχει την ιστορία της ΧΑΝΘ, έχει όμως όραμα και φιλοδοξία να γράψει τη δική του, κυνηγώντας μέχρι τέλους το καλύτερο δυνατό. Το μυαλό όλων, είναι μόνο στο Κυριακάτικο παιχνίδι, το οποίο έχει το δικό του βαθμό δυσκολίας. Οι Θέος και Πανταζής, αλλά και ο Δόγρανλης επανήλθαν στις προπονήσεις και οι Κώστας Ρουμελιώτης και Κώστας Κομποδιέτας, έχουν μετά από πολύ καιρό όλους τους παίκτες στη διάθεσή τους. Η ομάδα προετοιμάζεται για ένα δυνατό ματς και οι «κυανόλευκοι» περιμένουν τη βοήθεια και την υποστήριξη του καλύτερου «συμπαίκτη» τους, του φίλαθλου κόσμου της Καρδίτσας.

Το παιχνίδι, που θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 5 μ.μ. στο κλειστό της πόλης μας, έχουν ορισθεί να διαιτητεύσουν οι Ελευθεριάδης και Παπαγεωργίου.




Total
0
Shares
Previous Article

Ειδικές αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Θεσσαλία

Next Article

Περιφέρεια Θεσσαλίας: 12,4 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση των πρόσφατων θεομηνιών

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”