Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Α.Σ.Καρδίτσας ολοκλήρωσε νικηφόρα μια χρονιά-όνειρο και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Α2

Δίκαια και πανάξια στην Α2 ο Α.Σ.Κ.

Ο Α.Σ.Καρδίτσας, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή παρθενική αλλά και… περαστική του παρουσία από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Η νίκη με 70-89 στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη Γέφυρα, σφράγισε μια ονειρική χρονιά για τον Α.Σ.Κ. και έκλεισε νικηφόρα το φετινό μαραθώνιο της Β’ Εθνικής.

Το παιχνίδι ήταν αδιάφορο βαθμολογικά και για τις δυο ομάδες, αλλά αυτό δεν πτόησε τους «κυανόλευκους» που απέδωσαν ποιοτικό μπάσκετ για ένα ακόμη παιχνίδι. Το σημαντικότερο όφελος, η παρουσία των νεαρών παικτών του Α.Σ.Κ. που πήραν την Κυριακή πολύ χρόνο συμμετοχής και έδειξαν με την απόδοσή τους, πως η ομάδα μπορεί να περιμένει πολλά από αυτούς στο μέλλον.

Δίκαια και πανάξια στην Α2

Το «διπλό» της Γέφυρας, ήταν το φινάλε μιας εξαιρετικής παρουσίας του Α.Σ.Κ. που του έδωσε το εισιτήριο για τα… σαλόνια της Α2. Μια επιτυχία πρωτόγνωρη για το μπάσκετ της Καρδίτσας και ταυτόχρονα, μια μεγάλη πρόκληση για το μέλλον, έγινε πραγματικότητα με την άνοδο. Η πορεία στη χρονιά αλλά και οι αριθμοί, δείχνουν με τον πλέον εμφατικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο πως ο Α.Σ.Καρδίτσας πήρε τη δεύτερη θέση και την άνοδο δίκαια, πεντακάθαρα, πανάξια και με το σπαθί του. Σε ένα πρωτάθλημα τριάντα αγωνιστικών και διάρκειας σχεδόν δέκα μηνών, η κάθε ομάδα παίρνει τελικά αυτό που της αξίζει, αυτό που διεκδικεί και κατακτά μέσα στο γήπεδο. Ο Α.Σ.Κ. λοιπόν, τερμάτισε στη δεύτερη θέση, μια νίκη πίσω από την άξια πρωταθλήτρια Καστοριά, δυο νίκες μπροστά από τον τρίτο Ερμή Αγιάς, πέντε νίκες μπροστά από το τέταρτο Αγρίνιο, καταγράφοντας ένα καταπληκτικό «14 στα 15» στο δεύτερο γύρο και ένα εξίσου εντυπωσιακό «15 στα 15» εντός έδρας, διατηρώντας το αήττητο της έδρας. Παράλληλα, οι «κυανόλευκοι» είχαν την τέταρτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 73,6 πόντους, το καλύτερο γκολ-αβερέιτζ με 1.16, αλλά και με μεγάλη διαφορά, την καλύτερη άμυνα και στους δυο ομίλους της Β’ Εθνικής, επιτρέποντας στην άμυνά τους κατά μέσο όρο μόλις 63,2 πόντους. Πέτυχαν 24 νίκες σε 30 αγώνες, από τους οποίους οι 16 ήταν με διψήφια διαφορά, οι 7 με +20 πόντους, ενώ κατέγραψαν την πιο ευρεία νίκη στο πρωτάθλημα με +34 πόντους με το 43-77 στη Θεσσαλονίκη κόντρα στη ΧΑΝΘ.

Κι όλα αυτά, με την ομάδα να χτίζεται το καλοκαίρι, να συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Β’ Εθνική και να έχει έναν από τους μικρότερους μέσους όρους ηλικίας. Το νεανικό σύνολο του Α.Σ.Κ. με μέσο όρο ηλικίας 23,7 χρόνια μπήκε στη μάχη της Β’ Εθνικής με αρχικό στόχο την άνετη παραμονή και την καθιέρωση. Όμως, το ταλέντο και η διάθεση των παικτών, η καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις και η οργάνωση, αποδείχθηκαν τα μεγάλα όπλα του Α.Σ.Καρδίτσας, μαζί με την θερμή υποστήριξη των φιλάθλων και τη γενναιόδωρη συμπαράσταση των επιχειρήσεων. Ο Α.Σ.Κ. ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με δέκα σερί νίκες, και κατάφερε όχι μόνο να φτάσει στην πηγή, αλλά να πιεί τελικά το γλυκό νερό της ανόδου στην Α2, τη μεγαλύτερη επιτυχία που έχει καταγραφεί στην ιστορία του μπάσκετ του νομού μας και μια από τις πιο σημαντικές στιγμές για τον αθλητισμό της Καρδίτσας. Ένας άθλος, που πιστώνεται στους προπονητές και στο τεχνικό τιμ και βέβαια, στους μεγάλους πρωταγωνιστές της χρονιάς, τους 14 παίκτες της ομάδας.

Κάθε ημέρα, πολύτιμη για το σχεδιασμό

Μετά από δυο χρόνια στη Γ’ Εθνική και μόλις μια σεζόν στη Β΄Εθνική, ο Α.Σ.Καρδίτσας ετοιμάζεται για την Α2 Εθνική. Το 2014 τέτοια εποχή η ομάδα αγωνιζόταν ακόμη στο τοπικό πρωτάθλημα της Α1 Θεσσαλίας και σήμερα, μόλις τρία χρόνια αλλά και τρεις ανόδους μετά, έχει μπροστά της τη μεγάλη πρόκληση της Α2 Εθνικής. Ο σύλλογος πρέπει να αλλάξει επίπεδο, η ομάδα να αναδιοργανωθεί για να πορευθεί με πίστη και αισιοδοξία στο μακρύ και δύσκολο ταξίδι που τον περιμένει. Ήδη ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν, μιας και κάθε ημέρα είναι πολύτιμη και πρέπει να αξιοποιηθεί, ώστε ο Α.Σ.Κ. να παρουσιαστεί έτοιμος το φθινόπωρο, απέναντι σε ομάδες με τεράστια ιστορία και παράδοση στο ελληνικό μπάσκετ. Το πρωτάθλημα της Α2 αναμένεται εξαιρετικά δύσκολο και ανταγωνιστικό, όμως οι «κυανόλευκοι» πιστεύουν στις δυνάμεις τους, στη στήριξη από το φίλαθλο κόσμο και με την ίδια φιλοσοφία, αυτή της συνεχούς και συλλογικής δουλειάς, θα σταθούν απέναντι και στη νέα μεγάλη πρόκληση.




Total
0
Shares
Previous Article

Καρδίτσα: Συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Ρουμανίας για σωματικές βλάβες και κλοπή

Next Article

FIFA και ΟΥΕΦΑ χρηματοδοτούν δύο προγράμματα για αθλούμενους στα Τρίκαλα

Related Posts