Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Α.Σ.Καρδίτσας βλέπει μπροστά, αντιμετωπίζοντας με φιλοδοξία τις μελλοντικές προκλήσεις

Μπροστά στη νέα εποχή

 Μπροστά στη νέα εποχή

Με ένα τρένο που τρέχει ταχύτερα από ότι μπορούν να αντέξουν οι ράγες, μοιάζει ο Α.Σ.Καρδίτσας που κατάφερε τα τελευταία χρόνια με τρεις ανόδους σε τέσσερις σεζόν, να αναδειχθεί ξαφνικά στο προσκήνιο του ελληνικού μπάσκετ και να φέρει φέτος στην Καρδίτσα μια ιστορική επιτυχία, την άνοδο στην Α2 για πρώτη φορά στα χρονικά. Για να μην εκτροχιαστεί όμως το τρένο, ή αλλιώς, για να έχει νόημα και μέλλον αυτή η προσπάθεια, ο σύλλογος της πόλης μας, πρέπει να απαντήσει με επιτυχία στις νέες μεγάλες προκλήσεις, φροντίζοντας ταυτόχρονα, η προσπάθεια αυτή να είναι βιώσιμη και να στηρίζεται στον έναν και μοναδικό «ιδιοκτήτη» του συλλόγου: την Καρδίτσα. Ο στόχος αυτός, απαιτεί φιλοδοξία και όραμα, ρεαλισμό και σχέδιο.

Όπως είναι γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα, με απόφαση της διοίκησης ολοκληρώθηκε η μονοετής συνεργασία με τον προπονητή Κώστα Ρουμελιώτη και πλέον, ο Α.Σ.Καρδίτσας βρίσκεται σε αναζήτηση πρώτου προπονητή. Η επιλογή του νέου προπονητή όμως, δεν είναι μια μεμονωμένη απόφαση, αλλά εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του Α.Σ.Κ. που περιλαμβάνει την αναδιοργάνωση σε όλα τα επίπεδα, τη στελέχωση του τεχνικού επιτελείου και του ρόστερ της ανδρικής ομάδας και βέβαια, την ανάπτυξη των ακαδημιών, που αποτελούν το πιο κρίσιμο μέρος της προσπάθειας για τον Α.Σ.Καρδίτσας. Και στους τρεις αυτούς άξονες, διοικητική αναδιοργάνωση, ανδρική ομάδα και ακαδημίες, γίνονται και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να μπει ο σύλλογος στη νέα εποχή, δυναμικά και με όραμα.

Διοικητική αναδιοργάνωση

Σε ότι αφορά τη διοικητική αναδιοργάνωση, έχει ήδη προγραμματισθεί Γενική Συνέλευση και εκλογές για την Πέμπτη 8 Ιουνίου. Στόχος, είναι η ενεργοποίηση των μελών του Α.Σ.Κ., η ενίσχυση της συλλογικής προσπάθειας, αλλά και η συμμετοχή νέων μελών σε θέσεις ευθύνης. Είτε μέσω του Δ.Σ., είτε μέσω των ειδικών διοικητικών ομάδων που προβλέπονται από το καταστατικό και θα συσταθούν, ο Α.Σ.Καρδίτσας επιχειρεί να βάλει σε νέα, σύγχρονη βάση τη λειτουργία του, με δεδομένο ότι οι απαιτήσεις διαρκώς αυξάνονται και οι προκλήσεις μεγαλώνουν. Γι’ αυτό και οι εκλογές της επόμενης Πέμπτης, είναι το πρώτο βήμα, αλλά όχι το τελευταίο, για να μπει ο Α.Σ.Κ. σε μια νέα εποχή. Μην ξεχνά κανείς, πως πριν μόλις τρία χρόνια, ο σύλλογος της πόλης μας βρισκόταν στην Α1 ΕΣΚΑΘ και τώρα, ετοιμάζεται για την Α2 Εθνική…

Ανδρική ομάδα

Για την ανδρική ομάδα, η οποία θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2 Εθνική, οι κινήσεις θα εξελιχθούν βήμα-βήμα. Στην πόλη μας θα έρθουν ομάδες με ευρωπαϊκούς τίτλους και τεράστια ιστορία, το επίπεδο του ανταγωνισμού θα είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του μπάσκετ της Καρδίτσας, οπότε κάθε κίνηση θα γίνει πολύ προσεκτικά, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη, τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες του συλλόγου. Η στελέχωση του τεχνικού επιτελείου αλλά και της υποστηρικτικής ομάδας, η διαμόρφωση του ρόστερ, είναι επιλογές που αναγκαστικά συνδέονται μεταξύ τους και απαιτούν χρόνο και πολλή προσοχή.

Ακαδημίες μπάσκετ

Ο τρίτος βασικός άξονας, αλλά εξαιρετικά σημαντικός για το παρόν και το μέλλον του Α.Σ.Κ., είναι οι ακαδημίες μπάσκετ. Παρά την έλλειψη υποδομών, παρά τα υποβαθμισμένα τοπικά πρωταθλήματα, ο Α.Σ.Καρδίτσας έχει σε πρώτη προτεραιότητα την ανάπτυξη των ακαδημιών, ώστε να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τα παιδιά, που από την ηλικία των έξι έως τα δεκαοκτώ τους, θα έχουν την ευκαιρία να αθληθούν σε ένα υγιές περιβάλλον, να βελτιώσουν τις δεξιότητες αλλά και την κοινωνικότητά τους και να αγγίξουν τα όρια των δυνατοτήτων τους. Για να γίνει αυτό, ο Α.Σ.Κ. επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό, δηλαδή σε ανθρώπους με την τεχνογνωσία αλλά και τη διάθεση να δημιουργήσουν νέες συνθήκες και προοπτικές για τη νεολαία της περιοχής μας. Σύντομα, ο Α.Σ.Καρδίτσας θα είναι σε θέση να ανακοινώσει το νέο τρόπο λειτουργίας, οργάνωσης και στελέχωσης των ακαδημιών, που θα εναρμονίζεται με τα πλέον σύγχρονα πρότυπα.




Total
0
Shares
Previous Article

Ενημερωτική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μοναστηρίου

Next Article

Πρόγραμμα Κοινωνικοποίησης των νέων του ¨Θεοδωρίδειου Κέντρου – Ορίζοντες¨