Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στο Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας

 Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε στις 10 Δεκεμβρίου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας στο Αστυνομικό Μουσείο της πόλης μας. Ο κ. Αρχηγός συνοδευόταν από τους κ.κ. Μιχάλη Καραμαλάκη, Αντιστράτηγο Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Δημήτριο Κοτσιάφτη, Υποστράτηγο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας και Βασίλειο Καραπιπέρη, Αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας.

 Τον Αρχηγό υποδέχθηκε στην είσοδο του Μουσείου ο ιδρυτής αυτού κ. Δημήτριος Καλλιαντζής, Υποστράτηγος ε.α., παρουσία και των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής του Μουσείου κ.κ. Ελένης Αντωνίου Αντιδημάρχου Καρδίτσας, Νικολάου Βλάχου καθηγητή φιλολογίας-ιστορικού, Γεωργίου Ασπρούδη Πρωτοπρεσβυτέρου, γενικού γραμματέα Συλλόγου Ιεραποστολής Καρδίτσας, Θωμά Βαλομάνδρα Προέδρου Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών Καρδίτσας, Κωνσταντίνου Τριανταφύλλου Αστυνομικού Διευθυντή ε.α., Γεωργίου Ζαρχανή Προέδρου της Τ.Δ. Καρδίτσας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (I.P.A.) και Νικολάου Γούσια γενικού γραμματέα της Τ.Δ. Καρδίτσας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (I.P.A.)

4567726a508f490cbb30e817e695f741

Αμέσως μετά από την ένθερμη υποδοχή ο κ. Δημήτριος Καλλιαντζής καλωσόρισε τον υψηλό επισκέπτη στην κεντρική αίθουσα των μουσειακών εκθεμάτων με τα παρακάτω λόγια: «Κύριε Αρχηγέ, ως ευ παρέστητε στο Αστυνομικό μας Μουσείο, το οποίο λειτουργεί και ως Κέντρο Ιστορικής Έρευνας. Το Μουσείο μας μοιάζει με ανοικτό παράθυρο που φωτίζει την ιστορική μνήμη των Νεοελλήνων και ιδιαίτερα των σύγχρονων Αστυνομικών, οι οποίοι δεν γνώρισαν την ιστορική πορεία, δράση και ποικίλη προσφορά των ενδόξων Σωμάτων της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων. Αντιστεκόμαστε λοιπόν σθεναρά στην ιστορική αμνησία με πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος και της χρεοφειλής μας.

Τα κίνητρα αυτής της ανιδιοτελής προσπάθειας είναι πολλά. Τα βιώνετε κι εσείς σήμερα. Το βασικότερο όμως κίνητρο είναι το χρέος μας και η οφειλόμενη τιμή σ’ αυτούς που ήλθαν, πέρασαν και άφησαν ανεξίτηλα τα ίχνη της προσφοράς και της θυσίας τους προς την πατρίδα, την κοινωνία και την Δημοκρατία. Χρωστάμε λοιπόν πολλά, τους δίδουμε ως αντιπροσφορά τα ελάχιστα. Κρατάμε ως παρακαταθήκη και ως πολύτιμο μαργαρίτη την ποικιλόμορφη προσφορά τους για την παγίωση της έννομης τάξης και των συνταγματικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των πολιτών. Την προσπάθειά μας αυτή την αγκάλιασαν και την υποβοηθούν οι άνδρες και οι γυναίκες όλων των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας και ο κατά πάντα αγαπητός, αξιέπαινος και δραστήριος Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλειος Καραπιπέρης, η Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, οι απόστρατοι Αστυνομικοί και πολλοί συμπολίτες μας, τους οποίους και πάλι τους ευχαριστώ από καρδιάς. Κύριε Αρχηγέ, το Μουσείο μας δίχως οικονομικούς πόρους πορεύεται γράφοντας την δική του ιστορία…».

Ο κ. Αρχηγός εμφανώς συγκινημένος συνεχάρη τον κ. Καλλιαντζή για την μεγάλη αυτή αξιέπαινη προσπάθεια. Δήλωσε πως νιώθει ιδιαίτερα περήφανος ως Έλληνας Αστυνομικός για το τόλμημα αυτό, το οποίο διατηρεί την συλλογική συνείδηση της Ελληνικής Αστυνομίας ως διάδοχο σχήμα των δύο Σωμάτων.

Παράλληλα, ο ίδιος ενημέρωσε αρμοδίως για τις ενέργειες που καταβάλλονται συντονισμένα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε οι πρώην Σχολές Οπλιτών και Αξιωματικών της Ελληνικής Χωροφυλακής να αξιοποιηθούν και να ιδρυθεί εκεί το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο οποίο θα συγκεντρωθεί το υπάρχον πλούσιο μουσειακό υλικό.

Στο τέλος, ο ιδρυτής του Αστυνομικού Μουσείου επέδωσε στον κ. Αρχηγό τον θυρεό του Μουσείου με τους προστάτες αγίους των Σωμάτων, καθώς και άλλα αναμνηστικά, τον ευχαρίστησε και πάλι για την επίσκεψή του αυτή, η οποία δικαίωσε ηθικά και επεκύρωσε τις ανιδιοτελείς προσπάθειες διατήρησης της ιστορικής μνήμης.-

f00082845204a9457fd9a200455b04e5

DSC 0960

kaliatzis




Total
0
Shares
Previous Article

Το Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας επισκέφθηκε τον ''Τεχνόδρομο Χριστουγέννων'' στο Μουζάκι.

Next Article

Οι Σοφάδες «ανάβουν» το Χριστουγεννιάτικο δέντρο