Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο ανασχηματισμός της Μαριλίζας

.

Του Σ. Κουλοκτσή

Ιατρού καρδιολόγου

Τέως υποψηφίου βουλευτή Ν.Δ.


Μόνο ως προσπάθεια να περισώσει ότι μπορεί από την συντριπτική ήττα που έρχεται για τον ίδιο και το κόμμα του, μπορεί να ερμηνευτεί ο ανασχηματισμός που έκανε προχθές ο Πρωθυπουργός. Μπροστά στα συσσωρευμένα κυβερνητικά αδιέξοδα που προκαλεί η ανερμάτιστη πολιτική του, ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι αλλάζοντας πρόσωπα μπορεί να ξεγελάσει τους πολίτες. Όμως δυστυχώς για τον ίδιο, ευτυχώς για τη χώρα, πλέον ο ρόλος του έχει γίνει αντιληπτός. Τα χρόνια που διακυβέρνησε, εφάρμοσε ισοπεδωτική πολιτική συρρικνώνοντας τη μεσαία τάξη, με στόχο να διατηρήσει μια κομματική νομενκλατούρα τα προνόμια της και φυσικά πολιτικά να επιβιώσει ο ίδιος και η κυβέρνηση του.

Έτσι ξεπέρασε ακόμη και τις απαιτήσεις των δανειστών μας για επιβολή φόρων προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς τη μεσαία τάξη. Για αυτό εξάλλου η κυβέρνησή του μιλάει για υπέρ- πλεόνασμα το οποίο στην κυριολεξία προέρχεται από τον ιδρώτα των Ελλήνων πολιτών. Αυτό το υπερπλεόνασμα  ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται να το μοιράσει σε κομματικούς φίλους και κολλητούς και να το μετατρέψει σε ψευτοεπιδόματα με στόχο να εξαπατήσει τους Έλληνες πολίτες ενόψει των επικείμενων εκλογών.

Με αυτή την ατζέντα θα ανέβει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ακατάσχετη παροχολογία σε μια χώρα που ούτε ρυθμούς ανάπτυξης έχει, ούτε μπορεί πλέον να δανείζεται φθηνά. Η εξίσωση όπως γνωρίζει ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν έχει λύση αλλά ο κ. Τσίπρας είναι της λογικής πως «με τα λόγια χτίζω ανώγια και κατώγια».

Θα το επαναλάβουμε: Η πολιτική διαδρομή της κυβέρνησης Τσίπρα έχει χρονικό ορίζοντα τις επερχόμενες εκλογές. Όσες «Μαριλίζες» και να βάλει στην κυβέρνησή του, η τύχη της πλέον έχει κριθεί. Ο λαός μπορεί να έκανε υπομονή, μπορεί να θέλει να ελπίζει αλλά σε καμία περίπτωση δεν τρώει κουτόχορτο.

neakouloktsis




Total
0
Shares
Previous Article

Συγχαρητήρια στους Μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Καρδίτσας που Συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Next Article

Εργασίες καθαρισμού του οδικού δικτύου από την υπερβολική και οχλούσα βλάστηση

Related Posts

Συνεχίζεται το στεγαστικό πρόγραμμα «Κάλυψη» για μέλη ευάλωτων ομάδων από το Δ. Τρικκαίων - Δικαιολογητικά και αιτήσεις
Διαβάστε περισσότερα

Συνεχίζεται το στεγαστικό πρόγραμμα «Κάλυψη» για μέλη ευάλωτων ομάδων από το Δ. Τρικκαίων – Δικαιολογητικά και αιτήσεις

Νέα πρόσκληση σε μέλη ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας για το πρόγραμμα «Κάλυψη» απευθύνει ο Δήμος Τρικκαίων