Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ο αγροτικός τομέας μπορεί να ηγηθεί της αναπτυξιακής διαδικασίας

Του Σωτ. Κουλοκτσή Ιατρού Καρδιολόγου Στελέχους Ν.Δ.

«Εισάγουμε 4 δισ. τρόφιμα. Τι περήφανος να είμαι ως Έλληνας, όταν μου λένε οι Ευρωπαίοι πως σε δανείζω για να φας».

neakouloktsisΤην παραπάνω διαπίστωση έκανε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Π. Γούλας σε ημερίδα για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε μόλις προχθές στο χώρο του Ιδρύματος.

Πρόκειται για μια τραγική, πράγματι, διαπίστωση, ειδικά μάλιστα όταν αυτή γίνεται από την καρδιά του εύφορου Θεσσαλικού Κάμπου και από έναν επιστήμονα που ασχολείται με τον παραγωγικό τομέα.

Ενός κάμπου που έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει ατμομηχανή της οικονομίας μας στην πορεία εξόδου από την κρίση. Είναι ξεκάθαρο πως ο γεωργικός και ο κτηνοτροφικός χώρος ενώ μπορεί να αποτελέσουν πηγή εγχώριου πλούτου και μοχλό για την οικονομική ανάπτυξη, δυστυχώς βαλτώνουν στην ανικανότητα της κυβέρνησης να σχεδιάσει, να στηρίξει και όπου υπάρχει η δυνατότητα να χρηματοδοτήσει την αναγέννηση του αγροκτηνοτροφικού τομέα και κατ’ επέκταση της Ελληνικής υπαίθρου.

Πρέπει να γίνει παραδεκτό πως ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση υπάρχουν και στο παρελθόν. Ωστόσο το να γυρίζουμε συνεχώς πίσω και να λέμε τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να γίνει και δεν έγινε, είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη στείρο και αντιπαραγωγικό.

Η οπτική με την οποία οφείλει τόσο το πολιτικό προσωπικό όσο και η ίδια η κοινωνία να προσεγγίσει το πρόβλημα, θα πρέπει να είναι αυτή των προτάσεων και της ουσιαστικής δράσης για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση.

Έχουμε ανάγκη από οργανωμένο σχέδιο και από δράσεις που θα αλλάξουν την αρνητική πορεία που ακολουθεί ο αγροκτηνοτροφικός τομέας. Εξάλλου αυτή η αρνητική πορεία καταγράφεται και στον διατροφικό τομέα,  με το ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, να είναι αρνητικό.

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με εύφορες πεδιάδες, αρκετά νερά, ιδανικές καιρικές συνθήκες, ικανούς αγρότες, δεν είναι δυνατόν να εισάγουμε τα τρόφιμα που καταναλώνουμε.

Είναι παρήγορο το γεγονός ότι σε  αυτή την αρνητική για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας περίοδο,   η Ν.Δ. με υπευθυνότητα, τόσο δια του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και μέσω κορυφαίων στελεχών της που γνωρίζουν πολύ καλά τα αγροτικά θέματα, έχει καταθέσει και συνεχώς επικαιροποιεί σειρά προτάσεων προς κάθε ενδιαφερόμενο, για την ανάπτυξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.

Εξάλλου η Ν.Δ. από την ίδρυση της ήταν το κόμμα που στήριξε τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο. Η Ν.Δ. ήταν το κόμμα που έκανε τις μεγάλες επιλογές (βλέπε ένταξη στην ΕΟΚ) οι οποίες οδήγησαν τους αγρότες μας σε μια εντυπωσιακή βελτίωση τόσο της αγροτικής παραγωγής όσο και του επιπέδου της ζωής τους.

Σε αυτή τη δύσκολη για τους αγρότες μας αλλά και για τους πολίτες όλης της χώρας περίοδο, η Ν.Δ. με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα είναι το κόμμα που σύντομα θα κληθεί να δώσει πραγματικές λύσεις σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες μας καθώς και το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.  Και θα το κάνει με επιτυχία όπως έπραξε πάντοτε στη μακρά ιστορική διαδρομή της.




Total
0
Shares
Previous Article

Τιμητική διάκριση για τον σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη

Next Article

Η νεολαία το μεγάλο θύμα της ανεργίας