Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ούτε κοινωνική ευαισθησία αλλά ούτε και φιλότιμο

Γενικευμένη διάλυση επικρατεί παντού στη χώρα μας, μάρτυρες της οποίας γίνονται καθημερινά οι πολίτες, που την αντιμετωπίζουν.

Τις καταστροφικές επιπτώσεις της αριστερής διακυβέρνησης, τις βιώνει με σφοδρότητα και ο τομέας της υγείας.

Διάλυση στο Δημόσιο σύστημα, ανυπαρξία  πρωτοβάθμιας φροντίδας, διοικήσεις Νοσοκομείων σε ρόλο παρατηρητή, απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών, συνθέτουν το απαράδεκτο σκηνικό του πολύπαθου αυτού τομέα, που έχει πλέον έντονα τριτοκοσμικά στοιχεία.

Δυστυχώς οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετέτρεψαν τη δύσκολη κατάσταση της Δημόσιας υγείας, σε τραγική.

Όσες ψευτιές κι αν πουν, δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Οι πολιτικάντικοι τακτικισμοί και οι φανφάρες της κυβέρνησης, δεν μπορούν να καλύψουν την εφιαλτική κατάσταση, που επικρατεί στα Νοσοκομεία.

Το ότι λειτουργούν ακόμη, οφείλεται μόνο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που αν και μειωμένο κατά πολύ, ξεπερνά τα προσωπικά και οικογενειακά θέματα, που σαφώς και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν και υπερβάλλοντας εαυτόν καλύπτουν τα κενά, προσφέροντας  τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε όσους έχουν ανάγκη.

Εργάζονται σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, πολλές φορές δεν τηρούνται ωράρια, με επαναλαμβανόμενες εφημερίες και παράκαμψη νομοθεσίας και κοινοτικών οδηγιών.

Γι΄αυτό ο σεβασμός, η εκτίμηση και ο θαυμασμός μας προς τους ανθρώπους αυτούς, είναι δεδομένος  και ανυπέρβλητος.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αντί να ντρέπεται για την κατάσταση που έφερε τη Δημόσια Υγεία και αντί να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του ΕΣΥ, ψεύδεται, προκαλεί και εξοργίζει με την συμπεριφορά της και τα γνωστά πλέον ξεσπάσματα μίσους.

Μοιραίοι, ανίκανοι και αδιάφοροι, δεν ενεργούν ούτε για τα αυτονόητα, για το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό της Δημόσιας υγείας.

Οι πολίτες βιώνουν θλιβερές καταστάσεις και αναδεικνύονται στη δημοσιότητα, τραγικά περιστατικά απώλειας συνανθρώπων μας, που κάτω από άλλες συνθήκες, ίσως να είχαν αποφευχθεί.

Τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές. Αναισθησιολογικά μηχανήματα, που θα έπρεπε να έχουν καταστραφεί και αξονικοί που δεν επισκευάζονται για λίγα ευρώ. Ελλείψεις σε φάρμακα, υγειονομικά και αναλώσιμα υλικά, που συχνά αναγκάζονται να τα προμηθεύονται οι ασθενείς από την αγορά. Συνεχής υποβάθμιση της ποιότητας φαγητού και ελλειμματική φύλαξη.

Πολλά Νοσοκομεία της χώρας, καθίστανται ακατάλληλα, λόγω των συνθηκών υγιεινής και χάνονται άνθρωποι λόγω της έξαρσης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, αφού οι απαραίτητες απολυμάνσεις και απεντομώσεις, δεν πραγματοποιούνται με τη συχνότητα που πρέπει.

Υπάρχουν περιπτώσεις που η ανικανότητα της κυβέρνησης, αφήνει ανεκμετάλλευτες δωρεές μηχανημάτων και φαρμακευτικού υλικού. Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις των Νοσοκομείων βρίσκονται στα ύψη, πλησιάζοντας το 1 δις, οι προϋπολογισμοί μειώθηκαν, πολλοί κωδικοί εμφανίζονται μηδενικοί, αλλά η κυβέρνηση επαίρεται, ότι τα Νοσοκομεία είναι πλεονασματικά.

Οι λίστες αναμονής για ραντεβού στα πρωινά ιατρεία, μόνο ως λίστες ντροπής μπορούν να χαρακτηριστούν, αφού οι ασθενείς παραπέμπονται για ραντεβού, ως και τέλος του έτους.

Διαπίστωσε πια ο ελληνικός λαός, ότι όχι μόνο κοινωνική ευαισθησίας δεν διαθέτει η αριστερή μας κυβέρνηση, αλλά ούτε και φιλότιμο.

Σε περιόδους οικονομικής ανέχειας, είναι δεδομένο ότι οι πολίτες στρέφονται περισσότερο στα Δημόσια Νοσοκομεία. Αυτό απαιτεί ιδιαίτερη μέριμνα και περαιτέρω στήριξη των Ιδρυμάτων, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν, στη φροντίδα και την περίθαλψη των πολιτών.

Στη ΝΔ, έχουμε απόλυτη συναίσθηση της αξίας τόσο της ανθρώπινης ζωής, όσο και της καλής υγείας, αλλά και της αυξημένης ανάγκης, που προκύπτει στις περιόδους οικονομικής κρίσης.

Γι΄αυτό είμαστε έτοιμοι, ως αυριανή κυβέρνηση, να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας, που βασίζεται σε πέντε άξονες.

  1. Τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που αποτελεί και τον κορμό του προγράμματός μας.
  2. Νέο μοντέλο διαχείρισης και διοίκησης των Δημοσίων Νοσοκομείων.
  3. Ειδική πολιτική για τους χρόνια πάσχοντες.
  4. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση της υγείας.
  5. Μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας.

Προκρίνουμε στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της πρωτοβάθμιας υγείας, την αξιοποίηση των υπαρχόντων δημοσίων δομών και τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για να καλυφθεί όλη η επικράτεια, με προσωπικό και υποδομές.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, ώστε να εξασφαλιστεί ο γιατρός της οικογένειας, καλύπτοντας την ανάγκη όλων των ελλήνων για ένα σοβαρό και αξιόπιστο, δημόσιο σύστημα υγείας, που θα προσφέρει φροντίδα και αξιοπρέπεια σε όλους.

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Εκδήλωση του ΤΕΕ με θέμα «Νέοι τρόποι χρηματοδότησης Δημοσίων Έργων»

Next Article

Αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ Καρδίτσας: Η επικίνδυνη ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!