Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ούτε εξίσωση πρώτου βαθμού

.

Βρήκα τη δύναμη να παρακολουθήσω, κυρίως από το ραδιόφωνο, τις θέσεις βουλευτών για το θέμα των Σκοπίων. Πανσπερμία θέσεων. Κυρίαρχο στοιχείο ο ΔΗΘΕΝΙΣΜΟΣ.

Αφού από όλους τονίζεται η ανάγκη της επίλυσης(αλίμονο..), στη συνέχεια αρχίζει η αγωνία μήπως τυχόν υπάρξει πολιτικό κόστος για το κόμμα εξαιτίας των θέσεων τους.

Οι οποίες θέσεις  τελικά  δεν σχετίζονται κυρίως με το εθνικό συμφέρον αλλά με την προσπάθεια μέσω της δύναμης των λόγων (εδώ κατά κανόνα παίρνουν άριστα οι εκπρόσωποι της Βουλής) να ελαχιστοποιηθεί το πολιτικό κόστος για το κόμμα τους και να μεγιστοποιηθεί το κόστος για τα άλλα κόμματα (ο αγώνας είναι κυρίως μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων).

Είναι επόμενο με αυτή την τακτική να μην μπορεί να λυθεί γενικότερα κανένα πρόβλημα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Με βρίσκει σύμφωνο το κείμενο του δημοσιογράφου κ. Κώστα Ιορδανίδη που δημοσιεύθηκε στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της 27-5-18 με θέμα «Το ουσιώδες έλλειμμα». Στο εν λόγω κείμενο αναφέρεται «Αυτό που δεν εννοεί να αντιληφθεί το πολιτικό μας σύστημα- ή, εν πάση περιπτώσει, το αστικό- είναι ότι η ενσωμάτωση μας στην ενωμένη, ούτως ειπείν, Ευρώπη συνεπάγεται πλέον δραματικές αλλαγές αντιλήψεως και διαχειρίσεως θεμάτων που θεωρούνταν λελυμένα με βάση τα ισχύοντα επί της εποχής των κυριάρχων εθνικών κρατών».

Το εθνικό θέμα των Σκοπίων απ’ ότι δείχνουν οι εξελίξεις θα ακολουθήσουν και άλλα θέματα «ενέργειας» με τα γειτονικά κράτη.

 Για τα όντως δύσκολα αυτά θέματα και έχοντας υπόψη και τους  χειρισμούς και τις συνέπειες παρομοίων θεμάτων στο παρελθόν, θα πρέπει στην εξέταση τους να κυριαρχεί όχι το κομματικό συμφέρον αλλά το εθνικό.

Πάντως, κατά την άποψη μου, η Ελληνική Βουλή, ως έχει και λειτουργεί σήμερα, δυστυχώς δεν μπορεί να λύσει ούτε εξίσωση πρώτου βαθμού.

ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

 




Total
0
Shares
Previous Article

Και ο Ιούνιος είναι μήνας εκδηλώσεων στον Δήμο Πύλης

Next Article

«Eκεί που φτερουγίζει ο νους….»

Related Posts

nero 4
Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)»

Εισήγηση Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. στην κοινοβουλευτική επιτροπή σχετικά με την «Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ο.Δ.Υ.Θ.)» Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί,…
new E65
Διαβάστε περισσότερα

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65

Εγκαινιάζεται παρουσία του Πρωθυπουργoύ το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 Παρουσία του Πρωθυπουργού, πραγματοποιούνται…