Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ούτε ανάπτυξη, αλλά ούτε και ντροπή

Ένα από τα χειρότερα χαρακτηριστικά, που μπορεί να διακρίνει έναν άνθρωπο, είναι η έλλειψη ντροπής, κοινώς να είναι ξεδιάντροπος.

Όταν όμως, ένας τέτοιος άνθρωπος, τυγχάνει να έχει στα χέρια του εξουσία, να είναι ας πούμε, πρωθυπουργός μια χώρας, όπως ο Τσίπρας, τότε αποκτά μαζικότερα αποτελέσματα και παίρνει τρομακτικές διαστάσεις.

Αναδεικνύεται η έλλειψη αυτοσεβασμού, διακριτικότητας και σοβαρότητας, αλλά κυρίως η έλλειψη σεβασμού προς τους πολίτες, τη χώρα του, την ιστορία της και τη δημοκρατία.

Το Μουσείο της Ακροπόλεως, επέλεξε αυτή τη φορά ο πρώην κνίτης πρωθυπουργός μας, να μας σκιαγραφήσει το «όραμά» του για την ανάπτυξη και να μας «πνίξει» για άλλη μια φορά στην κοροϊδία, υποτιμώντας απολύτως τη νοημοσύνη μας.

Χαμογελαστός, όπως πάντα, αλαζόνας και αμετροεπής όπως πάντα,  ανερυθρίαστος και προκλητικά αναιδής, όπως πάντα, οικειοποιήθηκε  και  παρουσίασε ως δικά του επιτεύγματα, μια σειρά έργων που θα μας οδηγήσουν στην ανάπτυξη.

Ως άριστος μαθητής της αριστερής προπαγάνδας και έχοντας μελετήσει καλά την ελληνική ψυχοσύνθεση,   βασίστηκε στην «κοντή»  μνήμη του Έλληνα.

 Δεν βρήκε κανείς το θάρρος να του πε,ι ότι δεν απευθύνεται σε «λωτοφάγους»;

Δεν ντράπηκε να αναφέρεται σε έργα, που ο ΣΥΡΙΖΑ επί σειρά ετών τα πολεμούσε μανιωδώς;

Ξέχασε ο Τσίπρας ότι με τα αριστερά συντρόφια του, διαδήλωναν μονίμως  κατά αυτών των έργων;  Ότι λίγο έλλειψε να μείνει η Αθήνα –και όχι μόνο- χωρίς πεζοδρόμια;

Δεν θυμάται ότι όταν τα έργα αποφασίζονταν, αποκαλούσε τους προηγούμενους κυβερνόντες  προσκυνημένους, ξεπουλημένους στα ντόπια και ξένα συμφέροντα, γερμανοτσολιάδες και δούλους της Μέρκελ;

Αν σεβόταν έστω τον Ιερό βράχο της Ακροπόλεως, θα έπρεπε τουλάχιστον να ζητήσει «συγνώμη», απ’ αυτούς που κόπιαζαν και προσπαθούσαν να κρατήσουν ζωντανή την πατρίδα, να δημιουργήσουν προοπτικές ευημερίας, την ώρα που ο ίδιος με τους αναρχοριζοσπάστες φίλους του, τους πολεμούσε λυσσαλέα.

Για τις εφευρετικές ατάκες όμως των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν μπορεί κανείς να πει τίποτα. Μετά τη «δημιουργική ασάφεια», την «υπερήφανη διαπραγμάτευση», το «όχι του κυρίαρχου λαού» και την «αυταπάτη» του Αλέξη, ακούσαμε και για τη «δίκαιη ανάπτυξη».

Σε ποιά ανάπτυξη, όμως αναφερόταν; Στην ύφεση που επανέφεραν οι Τσίπρας- Καμμένος; Των capitals controls; Του παγωμένου ΕΣΠΑ; Της ελληνικής αποχής από το πακέτο Γιουνκέρ;  Των χιλιάδων επιχειρήσεων, που μετέφεραν τις έδρες τους σε όμορες χώρες; Των εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων που έκλεισαν και καθημερινά ακολουθούν και οι υπόλοιπες; Του εφιαλτικού αριθμού των ανέργων που αγγίζουν τα 2 εκ.; Της  φορολογικής λαίλαπας; Της φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης; Των περικοπών στους μισθωτούς και συνταξιούχους; Των ακινήτων που βγαίνουν σε πλειστηριασμούς; Των Νοσοκομείων που στερούνται υλικών; Του ΦΠΑ του 24%;

Εκτός αν αναφερόταν στην αθρόα εξαγωγή της χώρας σε ανθρώπινο δυναμικό, με έμφαση στους επιστήμονες.

Εξακολουθεί συνειδητά να ψεύδεται ο κ. Τσίπρας. Δυστυχώς όμως, η πραγματικότητα, είναι αμείλικτη και τον διαψεύδει κατηγορηματικά.

Τώρα, δεν μπορεί να επικαλεστεί αυταπάτη. Γνωρίζει πολύ καλά, ότι η ανάπτυξη, δεν έρχεται με συνθήματα, ατάκες και δημαγωγία. Απαιτεί πολιτική βούληση που δεν τη διαθέτει, γιατί είναι κατά της προόδου και της παραγωγής πλούτου.

Απαιτεί πίστη στην ιδιωτική πρωτοβουλία, την οποία δεν τη διαθέτει, διότι είναι κρατιστής.

Απαιτεί στρατηγική για την αξιοποίηση πόρων και εργαλείων, την οποία δεν τη διαθέτει, διότι τον διακρίνει η ανικανότητα, η προχειρότητα και η ανιδεότητα.

Στο σημείο που βρισκόμαστε, πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση σε όλους τους Έλληνες, ότι την αληθινή ανάπτυξη, μόνο η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορεί να την υπηρετήσει, με εφαρμογή ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων.  Διότι είναι στα πιστεύω της και στην ιδεολογία της, η στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων, της παραγωγής και της ευημερίας.

Όσο πιο γρήγορα λοιπόν, αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, τόσο πιο γρήγορα και η χώρα θα ορθοποδήσει.

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Μητρώο Απόρων στη μνήμη Κων/νου Κηρύκου 

Next Article

Ενημερωτικό για τα κενά και πλεονάσματα ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας