Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οφείλει να ζητήσει συγνώμη ο πρόεδρος της Οξυάς κι ο δήμαρχος Μουζακίου

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό τύπο την απάντηση του γραφείο τύπου του Δήμου Μουζακίου, στον συνδημότη μας Γιώργο Καραβίδα. Ο Γιώργος Καραβίδας απ την Οξυά, τόλμησε να δημοσιοποιήσει φωτογραφίες απ’ το απαράδεκτο για το έτος 2015 οδικό δίκτυο της Οξυάς και να σχολιάσει το αδιαμφισβήτητο γεγονός της ταλαιπωρίας που υπέστη τόσο ο ίδιος όσο και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του χωριού. Άμεση η απάντηση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου της Οξυάς κ Λάμπρου Ευθυμίου με τον τίτλο “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”. Με μη αρμόζουσες για την ιδιότητά του εκφράσεις και ύφος, χαρακτήρισε τον δημότη “Ορνιθολογούντα” και με άκρως προσβλητικό ύφος αποποιήθηκε τις ευθύνες του, προσπάθησε να τις μεταθέσει στο Δασαρχείο Μουζακίου, με απύθμενη ειρωνεία σχολίασε οικογενειακές σχέσεις και με απαράδεκτο θράσος έκανε υποδείξεις.

Εν συνεχεία με δημοσίευμα του το γραφείο τύπου του Δήμου Μουζακίου με τίτλο “απάντηση του Δήμου Μουζακίου στον απόστρατο ταξίαρχο Γιώργο Καραβίδα” αφού παραδέχθηκε την κακή κατάσταση του οδικού δικτύου Οξυάς, αποδέχθηκε πλήρως τις απόψεις του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Οξυάς Λάμπρου Ευθυμίου και επιτέθηκε εκ νέου στον Γιώργο Καραβίδα, καλώντας τον σε απολογία “με ποια ιδιότητα συνομίλησε με επενδυτές στην Οξυά..”.

Θέλουμε να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι απόψεις του γραφείου τύπου του Δήμου, είναι απόψεις της διοικούσας αρχής κι όχι της αντιπολίτευσης. Το γραφείου τύπου του Δήμου είναι στελεχωμένο με ένα και μοναδικό πρόσωπο, αυτό του ειδικού συνεργάτη του Δημάρχου κ. Σωκράτη Κωνσταντάκου και ως εκ τούτου εκφράζει τις απόψεις του Δημάρχου και μόνο.

Είμαστε έκπληκτοι από το θράσος του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Οξυάς. Ολόκληρο το κείμενο που υπογράφεται με την ιδιότητά του ως προέδρου του τοπικού συμβουλίου, δυναμίτισε τις σχέσεις του Δήμου με το Δασαρχείο. Τον καλούμε να ζητήσει δημοσίως συγνώμη απ όλους τους Δημότες. Καλούμε τον Δήμαρχο να ζητήσει συγνώμη από την Δασάρχη Μουζακίου, απ’ τον Γιώργο Καραβίδα κι απ όλους τους δημότες της Οξυάς, τόσο για την κατάσταση του οδικού δικτύου Οξυάς, όσο και για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκαν.

Αγαπητοί συνδημότες Οξυώτες και μη.
Επισημαίνουμε συνεχώς και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις επιτροπές που συμμετέχουμε, την αλαζονεία που έχει καταλάβει τους διοικούντες η οποία μεταδίδεται ακόμη και στους προέδρους των χωριών.
Έχουν αντιστραφεί γι αυτούς οι ρόλοι. Δεν υπηρετούν τους Δημότες, αλλά οι Δημότες πρέπει να τους υπηρετούν. Και σαν υποτακτικοί καλοί δημότες οφείλουν να υπακούν στους προέδρους των χωριών. Απαγορεύεται να έχουν διαφορετική άποψη. Απαγορεύεται να δημοσιοποιούν φωτογραφίες με δρόμους, πλατείες κλπ. Απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή και να συνομιλούν με επενδυτές για τα χωριά τους.
Καταδικάζουμε την συμπεριφορά αυτή που ξεκινά απ’ την κεφαλή, τον Δήμαρχο Μουζακίου και καταλήγει και στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Οξυάς.
Ως δημοτικοί σύμβουλοι καλούμε όλους τους δημότες να πουν ελεύθερα τη γνώμη τους και τις απόψεις τους. Να παρίστανται και να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής .
Να δημοσιοποιήσουν κάθε στοιχείο (βίντεο –φωτογραφία) για τα κακώς κείμενα στο δήμο και υποσχόμαστε να κάνουμε ότι μπορούμε για να διορθωθούν. Τονίζουμε ιδιαίτερα τόσο το δικαίωμα, όσο και την υποχρέωση που έχει κάθε δημότης να ενδιαφέρεται και ενημερώνεται για ότι έχει σχέση με την διοίκηση και διαχείριση του Δήμου καθώς και με κάθε επένδυση και έργο που γίνεται.
Για μας οι δημότες δεν διαχωρίζονται ανάλογα με την ιδιότητά τους, απόστρατοι, ταξίαρχοι, εν ενεργεία κλπ, ούτε με την οικογενειακή τους κατάσταση. Για μας τους συμβούλους της αντιπολίτευσης όλοι οι δημότες είναι ίσοι και έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα.

Για τυχόν απαντήσεις απ το γραφείο τύπου και απ τον πρόεδρο της Οξυάς, η οικογενειακή μας κατάσταση είναι γνωστή και η επαγγελματική μας ενασχόληση επίσης.

Παρασκευή Ντούρβα
Ιωάννης Γκινής
Χρήστος Γκαραβέλλας
Άρης Γκαγκάς
Παναγιώτα Βράντζα
Βασιλική Αναστασίου
Βασίλης Μπακρατσάς
Βασίλης Οικονόμου
Γιώργος Καραμπέκος




Total
0
Shares
Previous Article

Πείτε την αλήθεια…

Next Article

Έναρξη Σχολικής περιόδου στο Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Related Posts